Emil Zola- od nevjernika i masona do predanog vjernika katolika!

Podijeli

Francuski pisac Emil Zola, poznat je bio po svom ateizmu i aktivnom upražnjavanju masonskih obreda, predstavnik je pozitivizma u književnosti i doživio je veliko obraćenje u Lurdu zagovorom Gospe te je nakon toga prekinuo sve veze s masonerijom.

Dominantni antikatolički masovni mediji u Francuskoj i Europi uvjeravali su javnost da je Lourdes mjesto vjerskog fanatizma i prijevare inspirirane od strane katoličkog svećenstva.

Neprijatelji Katoličke crkve pribjegavali su najpodlijim načinima, uključujući krivotvorenje činjenica i dokumenata, kako bi ismijali i diskreditirali ukazanje Gospe u Lurdu.

Velik broj obraćenja i čudesnih ozdravljenja koja se ondje neprestano događaju od ukazanja izvanredan je način govorenja Boga izgubljenim ljudima.

Vidjeti čudo nije dovoljno za obraćenje, ali morate iskreno tražiti istinu i biti intelektualno pošteni. Ljudi zle volje koji “sputavaju istinu nepravdom” (Rim 1,18) pogrešno tumače čudesna znamenja.

Tužan primjer za to je slavni pisac Emil Zola, koji je bio ateist i gospodar masonske lože, te glavna figura pozitivizma u francuskoj književnosti.


Podijeli