Ekskluzivno: Ukrajinci objavili video oslobađanja zarobljenika. Oslobođen hrvatski državljanin iz ruskog zarobljeništva, sutra se vraća u Hrvatsku.

Podijeli

foto-screenshot-twitter

Oslobađamo ne samo ukrajinski teritorij. Vraćamo i naše ljude kući. Heroji čija je hrabrost nadahnula cijeli svijet su slobodni.

I na ovakav dan prisjećamo se onih koji su još uvijek u zarobljeništvu okupatora. Čekamo. Vjerujemo. I oni će biti oslobođeni, objavili su Ukrajinci.

Među oslobođenim Ukrajincima su Denis Prokopenko, zapovjednik bataljuna Azov, njegov zamjenik Svjatoslav Palamar te Serhij Volinski, zapovjednik 36. mornaričke brigade. Zelenski im se zahvalio na svemu što su učinili za svoju zemlju.

Među stranicama su Hrvat Vjekoslav Prebeg, pet Britanaca, dva Amerikanca, jedan švedski državljanin i jedan Marokanac.

Razmjena se pripremala uz pomoć Turske i Saudijske Arabije. Jedan od posrednika u pregovorima je bio i saudijski prijestolonasljednik Mohamed bin Salman koji ima bliske odnose s Putinom.

-Oslobođen hrvatski državljanin iz ruskog zarobljeništva, sutra se vraća u Hrvatsku.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova obavještava kako je hrvatski državljanin Vjekoslav Prebeg, zarobljen u Ukrajini u travnju, danas oslobođen te će sutra biti u Hrvatskoj.

Vlada Republike Hrvatske, zajedno sa Službom vanjskih poslova, od prvog dana predano je radila i surađivala s ukrajinskim tijelima na oslobađanju Prebega, a to je bila i tema razgovora predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića s ukrajinskim državnim vrhom, pri njegovom posjetu Ukrajini u svibnju. Ovim putem zahvaljujemo i Saudijskoj Arabiji i prijestolonasljedniku Mohammedu bin Salmanu na zalaganju, kao i ukrajinskoj strani na suradnji i svesrdnoj pomoći u rješavanju ovog slučaja.

Predsjednik Vlade Plenković razgovarao s Vjekoslavom Prebegom

Andrej Plenković sinoć je telefonski razgovarao s Vjekoslavom Prebegom, koji je oslobođen iz ruskog zarobljeništva. „Radujemo se svi što se sutra vraća u Hrvatsku!“, objavio je na Twitteru.

Zahvalio je vlastima Ukrajine i Saudijske Arabije na suradnji i pomoći, kao i hrvatskoj diplomaciji na uloženim naporima, objavila je Vlada.

VEZANE VIJESTI

VIDEO-Mučki napad na civile!…Zločini srpske agresorske vojske (Nova Gradiška) – zločinci u središtu grada ubili su 12 osoba, a više od 50 su ranili


Podijeli