Podijeli

Spomen sobu Domovinskog rata-Memorijalni prostor u Hrvatskom domu u Baćinu, posjetili su studenti i profesori FIlozofskog fakulteta iz Zagreba i učenici Sisačko moslavačke županje Županije.

Pukovnik Ivica Pandža Orkan upoznavao je studente sa stravičnim pokoljima koje su počinili srbočetnički i JNA agresori na ovim prostorima…

Na ovom prostoru zakazale su sve hrvatske institucije, prije svega DORH i tijela kaznenih progona, kaže Pandža. Nikad ni jedna politička garnitura nije obišla ove spomenike masovnih zločina, kaže nam Orkan koji ne odustaje pronositi istinu o nemilim i stravičnim pokoljima u Voćinu, Baćinu, Hrvatskoj Dubici, Kostrićima, u kojima su srpski agresori počinili genocid nad ovim stanovništvom, kazao je. Ove masovne grobnice sada obilaze studenti i škole da bi se barem pronosila istina o ovim strašnim srpskim zločinima, ponajviše nad hrvatskim civilima, a da za to još nitko nije odgovarao.Za ovaj zločin, i za ove zločine, danas 22 godine poslije nitko nije u zatvoru kaže Orkan.

Pogledajte Ekskluzivni  VIDEO…

G.S.


Podijeli

4 KOMENTARI

  1. Pravo je vrijeme djeci govoriti istinu o svome narodu i domovini Hrvatskoj ,istinu kako bližu tako i dalju.
    A naravno i činiti sve kako bi ih se osokolilo za preuzimanje kako upravne tako i izvršne vlasti kao i poticanje poduzetničkih aktivnosti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − 10 =