Podijeli

Ivica Pandža Orkan, umirovljeni pukovnik HV-a s Banovine, svaki svoj slobodan trenutak posvećuje istini o Domovinskom ratu na tom području. Orkan je u posjedu iznimno rijetkih fotografija, zapisa i dokumenata pronađenih nakon Oluje koje su od neprocijenjive vrijednosti za preciznije donošenje zaključaka o ratnim zbivanjima na Banovini.

Upravo zahvaljujući takvim zapisima, Orkan dolazi do nevjerojatnih otkrića zbog kojih je DORH-u u više navrata olakšao posao, osobito u slučaju ratnih zločinaca koje bi prepoznao na snimkama, a za koje zna da su se vratili u Hrvatsku u kojoj su i abolirani.

Upravo za naš portal, Orkan je otkrio kako se u dijelu odličnog, dokumentarnog filma Amacord 1991-2002, može vidjeti ulazak srpske vojske i četnika u Hrvatsku Kostajnicu. Kamera je zabilježila zarobljavanje trojice hrvatskih branitelja, Tomislava Jergovića, Željka Vujanovića i Dražena Kostrića, zavezanih ruku i okruženih naoružanom vojskom i paravojskom. Tijela prve dvojice nesretnih hrvatskih branitelja pronađena su u šumi Plavićevac, dok je Dražen Kostrić na popisu nestalih, piše dnevno.hr.

“Jedan od prisutnih u trenutku privođenja hrvatskih zarobljenika je M.N. (puni podatci poznati redakciji). Iako u nekakvoj polucilvilnoj odjeći, sve promatra s puškom na ramenu. On je inače rođen u Kostajnici, ali je sve do nedavno živio u Republici Srpskoj. Sada se vratio u Hrvatsku, sklopio ugovor sa HZZ-om i otvorio zubarsku ordinaciju”, kaže Orkan u čiju procjenu ne treba sumnjati, donosi dnevno.hr.

M.N., naoružanog srpskog paravojnika koji je ratovao protiv Hrvatske, koji nazoči zarobljavanju branitelja koji su naknadno ubijeni, a koji je danas u Hrvatskoj zubar, možete pogledati od 7:58-9:28 minuti videa.

Ivica Pandža orkan napisao je na svom FB profilu slijedeće; Mnogi od Vas se raspituju o zubaru sa snimke nastale pri ulasku srpskih paravojnih snaga u Hrvatsku Kostajnicu 1991. Da ne pišem svakom ponaosob, radi se o Milanu Novakoviću zvanom Patak rodom sa šireg kostajničkog područja koji danas radi u zubnoj ambulanti u Topuskom.

 

A.G.


Podijeli

18 KOMENTARI

  1. Ma zaboli HDZ za one koji su ubijali Hrvate… Oni takve štite, dokaz je da nema optužnica protiv četnika, kako reče Kolinda, Vučić je europski čovjek, a Vučićev tata Šešelj kaže da bi klao ponovno Hrvate u Vojvodini a Kolinda šuti i šuti i šuti… danas veče prava imaš u Hrvatskoj ako si četnik ako slučajno mašeš Hrvatskom zastavom onda si fašista… HDZ + Kolinda = Zlo Hrvata

  2. Pa dokle više mater im uhljebljenz saborsku, nevolim nikome zlo, ali od sada dao Bog svima.iz sabora skupa s obotelji da crkavali 100 godina od najgorih bolesti, mamu im lopovsku ljudi ginuli da bi zločinci hodali ko ptice slobodni….

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + pet =