Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

NOVO PRIOPĆENJE Udruge udovica  hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Republike Hrvatske donosimo u cijelosti…

Reakcija Udruge udovica  hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Republike Hrvatske Grada Zagreba i Zagrebačke županije…

Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, pozorno prateći medije i javne izjave pojedinih čelnika udruga hrvatskih branitelja, između ostalih i predsjednika HVIDR-a RH Josipa Đakića, inače dugogodišnjeg saborskog zastupnika i političara HDZ , možemo samo poručiti svima pa i Đakiću da ovaj naš prosvjed nije obojen nikakvom politikom već isključivo krvlju i patnjama naših muževa koji su dali svoje živote u obrani Hrvatske protiv srbočetničkog i JNA agresora.

Naknadnim uključivanjima HVIDRa u ovaj prosvjed koji smo mi kao udovice organizirale i uredno prijavile ni u kom slučaju ne želimo pretvoriti u nikakav politički skup, ukoliko je to nekom namjera, već isključivo odaslati naše poruke onima koji su izvršili brutalnu agresiju na Hrvatsku. A to jest Srbija, koju kao predsjenik predstavlja Aleksandar Vučić koji je i sam bio vinovnikom i zagovornikom nemilih srbočetničkih razaranja naše zemlje i ubojstava i likvidacija naših branitelja i civila.

Pozdravljamo svakog tko će nam se pridružiti na našem prosvjedu, ali nikom nećemo dozvoliti da ga pretvori u nešto drugo.

Sa nikim nismo koordinirale ovaj naš prosvjed pa ni sa HVIDR-om ali pozivamo sve dobronamjerne udruge, branitelje i građane da nam se pridruže.

Za Udrugu udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Republike Hrvatske Grada Zagreba i Zagrebačke županije,

Rozalija Bartolić

 

 


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

14 KOMENTARI

 1. VAPAJ IZ GROBA
  Pred opankom srbskim tko to kleči,
  Tko bi rado poljubit ga htio?
  Tko pogazi jučerašnje riječi,
  Kog je Hrvat na vlast postavio?
  Tko će platit štetu kobnog rata,
  Tko uskrsnut cvijet mladosti naše?
  Tko otkupit svetu krv Hrvata?
  Zar je vladu briga za ”ustaše”?
  Branitelji iz groba vapiju:
  ”Ne klonite duhom braćo mila.
  Čuvajte nam Majku Kroaciju –
  U sokola još su snažna krila.”

  Marija Dubravac, Brisbane

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

sedam + 19 =