EKSKLUZIVNO! Kao grom iz vedra neba! Pavković samo jednim službenim dopisom Srbiji , uzdrmao Vučića i Brnabić!

Na potezu je vlada Srbije!...Vlada Republike Srbije odlučuje mogu li se Hrvati sjetiti Hrvata u Srbiji!...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Kad zakažu hrvatske institucije, onda to moraju raditi stradalnici obrambenog Domovinskog rata…

U ovom slučaju, samo je jedan službeni dopis na ražanj stavio ured predsjednika Srbije Vučića i predsjednicu Vlade Srbije Brnabić…

Moglo bi se reći da ih je samo jedan dopis uzdrmao , jer je stigao kao grom iz vedra neba, bez da su već prije sve dogovorili, kao što to uostalom i rade cijelo vrijeme. Nakon dopisa, napokon je stigao i službeni odgovor, službene srpske politike, iz Ureda Predsjednika Srbije Vučića koji je pitanje Pavkovića prebacio na Vladu Srbije i tako ih doveo u “neobrano grožđe”, jer, iako već znaju odgovor, oni se samo službeno ponašaju, na način kao da će se sve to razmotriti i u najmanju ruku dozvoliti logorašima srpskih koncentracijskih logora da napokon , nakon 30 godina polože vijence i upale svijeće za one Hrvate i hrvatske branitelje Logoraše, koje su srbi u logorima mučili i likvidirali!? No, nikad se ne zna, jer su nastupila jako turbulentna politička vremena, pa bi se i ovo  moglo ili moralo dogoditi. Na potezu je vlada Srbije!

Vlada Republike Srbije odlučuje mogu li se Hrvati sjetiti Hrvata u Srbiji!

Prošle godine, nakon Vojno-redarstvene operacije Oluja, predstavnici Srpskog narodnog vijeća i predstavnici Vlade Republike Hrvatske zajedno su odali počast ubijenim srpskim civilima tijekom hrvatskog osloboditeljskog Domovinskog rata, odnosno velikosrpske agresije.

Međutim, hrvatski branitelji već godinama žele posjetiti i neke od srpskih logora u Republici Srbiji (Stajičevo, Begejci, Aleksinac, Sremska Mitrovica, Beograd, Niš…), gdje su bili mučeni, pa i ubijani hrvatski branitelji i civili, čak i djeca i stariji ljudi, osobito nakon okupacije Vukovara.

Tim povodom, još krajem kolovoza prošle godine Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91., u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, i u dogovoru s Danijelom Rehakom, predsjednikom Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora, počela se pismeno obraćati Vladi i predsjedniku Republike Srbije, sa molbom da se omogući i predstavnicima hrvatskih branitelja da posjete barem neka od  ovih mjesta i da tamo   dostojanstveno odaju počast stradalim Hrvatima, sve s ciljem – Da se ne zaboravi.

UHBDR91., odnosno njezin predsjednik Mladen Pavković, prije nekoliko mjeseci primio je odgovor iz  Ureda predsjednika RS Aleksandra Vučića da se njihova zamolba „razmatra“. No, nakon ponovnih upita, kao primjerice „dokle će raspravljati“ napokon je stigao na adresu Mladena Pavkovića obećavajući odgovor.

Generalni sekretar predsjednika Republike Srbije Suzana Paunović odgovorila je:

„ Poštovani gospodine Pavkoviću, u želji da pomognemo na bilo koji način, obaveštavamo Vas da smo Vaš zahtev prosledili Vladi Republike Srbije, sa molbom da nadležne službe sagledaju navode, kao i da o tome budete obavešteni pismeni putem u zakonskom roku.“

Dakle, ipak se kreće.

Ako se bez problema odaje počast srpskim civilima pa čak i vojnicima okupatorske vojske  u Hrvatskoj, zašto i zbog čega se to isto na isti ili sličan način ne bi moglo učiniti za stradale Hrvate „tamo daleko“, tj. u Srbiji – pita se Pavković i čeka što će odlučiti Vlada Republike Srbije.

U prilogu i službeni odgovor Pavkoviću iz Ureda predsjednika Srbije Vučića

„ Poštovani gospodine Pavkoviću, u želji da pomognemo na bilo koji način, obaveštavamo Vas da smo Vaš zahtev prosledili Vladi Republike Srbije, sa molbom da nadležne službe sagledaju navode, kao i da o tome budete obavešteni pismeni putem u zakonskom roku.“

M.M. / Braniteljski portal

 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

šesnaest + 11 =