E MOJ NARODE!

Problem se nastojao riješiti nasilnim umirovljenjem, da bi čak i liječnici, koji su po direktivi vlasti takav nehumani postupak provodili, bili privremeno zatvarani...

ILUSTRACIJA
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Ne znam koji je motiv Predsjednice RH za zajedničku sjednicu sa Vladom po pitanju demografije,kad je to već na neki način riješeno i od strane stranaka HDZ i SDP ( neformalne koalicije koja je zapravo na djelu, a koju mediji u njihovoj vlasti strasno podupiru.)…

Radi se o tome da je već 1989.godine u tadašnjoj zvanoj Socijalističkoj RH komunjarski premijer Marković sa svojim drugovima DRUŠTVENO VLASNIŠTVO pretvorio u DRŽAVNO, a bez pravnih regulativa osim regulativa koje je donjela grupacija oko druga premijera Markovića.

Ovakva neviđena, u svijetu nepoznata preobrazba vlasništva, stranci HDZ-a koja je došla na vlast, trasirala je put da načini daljnju preorazbu vlasništva, iz državnog u privatno odnosno preobrazbu društva u kapitalistički sustav i kao što smo imali čuti na Konvenciji stranke, u ortački i klijentelistički sustav.

Učinjeno je to unatoč što je obrambeni Domovinski rat bio u punom tijeku

-Balvan revolucija 17.08.1990.

-ubojstvo vozača kamiona -Obrovac 10.mj.1990.

-Vrlika,Kijevo 3 mj.1991.

-Plitvice-Krvavi Uskrs 1991.

-Ubojstva i masakr policajaca -početak svibnja 1991 u Borovu

-ostali pojedinačni “manji” incidenti

Tadašnja vlada RH, unatoč navedenih događanja, donjela je ratni zakon o pretvorbi 1.5.1991.godine, nastavlja se preoblikovanje do današnjih dana.

Ovim zakonom počela je u svijetu neviđena gospodarska pljačka vlastitog naroda,a koju je uspješno instrumentalizirala Vlada Nacionalnog jedinstva, kojoj je na čelu bila tzv.Grupa “Henessi”,a instrumenti za tu pljačku bili su :

– Agencija za restruktuiranje i razvoj

– Hrvatski Fond za Privatizaciju

– Audio

– Cerp – sada pravni slijednik navedenih institucija Ministarstvo Državne imovine sastavnica Vlade RH

Preko navedenih institucija omogućen je razvoj ortačkog dogovornog  i klijentelističkog kapitalizma, a u suradnji sa Državnim odvjetništvom, sudstvom, Zemljišno-knjižom institucijom, Ustavnim sudom i nižim institucijama od razine općine pa na više. Bez uključenosti svih navedenih nebi bilo moguće provoditi preoblikovanje vlasništva na štetu građana RH, a za korist stranačkih ortaka i klijentelista te moralnih lupeža svakojakih fela.

Ovakvo djelovanje, Hrvatska braniteljska pučka stranka, neće zaboraviti niti dozvoliti da zaborav prevlada iskazano domoljublje svih istinskih dragovoljaca, branitelja, veterana kao i svih građana Republike Hrvatske, koji i danas trpe posljedice razornog djelovanja svih uključenih u stvaranju nepravednih društvenih odnosa u obranjenoj i krvlju stvorenoj Republici Hrvatskoj. Hrvatska braniteljska pučka stranka, ima moralnu obvezu stalno ukazivati i isticati na ishodište problema, jer je upravo to ishodište današnjeg lošeg stanja i uzrok problema u Republici Hrvatskoj

Rezultat takvog djelovanja Vlade RH, je i nastajanje tvrtke Agrokor,a i nekih drugih tvrtki vezanih uz vlast i danas imamo to što imamo ( nekažnjenu ratnu filozofiju – “ko je jamio, je jamio” ).U ovu skupinu spada i brodogradnja, posebno Uljanik grupa s 3.majem, ovdje je i uništena Željzara Sisak te mnoštvo drugih poslovnih subjekata.

Da se orijentiramo samo na tvrtku Agrokor, u čemu je razlika između ondašnje i sadašnje Vlade RH ?

Ondašnja Vlada tvrtku je stvarala tijekom Domovinskog obrambenog rata, a na način da su tisuće ratnika koji su sa svojih radnih mjesta otišli braniti domovinu, kada su se vratili sa bojišta, da bi nastavili raditi i skrbiti za obitelj, naišli na zatvorene tvornice, agrokombinate, poduzeća itd,koji su u međuvremenu pripali određenim likovima-pa čak i za 1 kunu, a sve uz podršku državne vlasti.

Na taj način deseci tisuća radnika ostalo je bez posla i sredstava za život.

Problem se nastojao riješiti nasilnim umirovljenjem, da bi čak i liječnici, koji su po direktivi vlasti takav nehumani postupak provodili, bili privremeno zatvarani.

Takvo beznađe u kojem su se našli ti pretežno mladi ljudi, voljni se vratiti u normalan život, osnovati obitelj, nastaviti živjeti sa obitelji koju su napusili radi obrane domovine od „slatkih agresora”, danas za posljedicu ima niz samoubojstava branitelja, a na što su sve Vlade RH do danas ostale bez osjećajne radi šake (milijuna) dolara u svom džepu.

Razlika između ondašnje vlade i sadašnje je ta, da se sadašnja Vlada trudi spasiti Agrokor sa lažnom tvrdnjom “spašavanja radnih mjesta i zaposlenika”,te sa drugom lažnom tvrdnjom, da kao institucija ne ulazi u džepove hrvatskih građana što naprosto nije istina.

Činjenice govore da su obje tvrdnje potpuna laž, a istina je da sadašnja Vlada (grupacija) štiti ondašnju Vladu (grupaciju), koja je zbog vlastitog interesa (love) stvarala Agrokor.

Kao zaključak jedino se nameće da između ondašnje i sadašnje Vlade uopće nema razlike i da se ratni gospodarski kriminal nastavlja i dalje, a u suradnji sa strankom SDP.

U kom smislu suradnja aktualne Vlade s SDP-om?(Neformalna velika koalicija) – dokazuje to dosadašnja reakcija stranaka na vlasti, a poglavito HDZ-a na nedopustivu objavu komunjara Stazića (člana SDP-a) koji se poziva na partizansko komunističko djelovanje njegove partije, a koja je od 8.5.1945. do 1948.godine, pod vodstvom svojeg voljenog vođe Tita, izvršila genocid nad Hrvatskim narodom bez obzira na vjeroispovjest, a uz blagoslov otočnih genocidnih plemena Kelta (koji se danas nazivaju Britancima.)

Njemu nije dosta taj počinjeni genocid,već u sukladnosti sa staljinizmom traži i žali za istrebljenjem hrvatskog naroda, jer bi se time riješilo ovaj puta u maniri Hitlera “HRVATSKO PITANJE”.

U tom smislu, došli smo do tzv.”VELIKE KOALICIJE” – HDZ gospodarski uništava domovinu, a SDP-u je zadaća fizička likvidacija (nije bitno u kojoj varijanti i na koji način).

Najveća stranka u Domovini Hrvatskoj, je ipak hrvatski vjerski narod koji na sve ove protučovječne djelatnosti uzvraća – LJUBAVLJU !!

Papa Pavle VI rekao je – “NE BOJTE SE!”.

NE BOJIMO SE!

“NEKA DOĐU!”

HRVATSKA BRANITELJSKA PUČKA STRANKA 

ISTINA & DOMOVINA 

Dr.med. Ivan Štajner,kirurg

** Mišljenja iznesena u kolumnama i komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva Braniteljskog portala** 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

7 KOMENTARI

  1. Po nekima se u RH vodile Oslobodilačke operacije, pa ako smo vodili te operacije pitanje se postavlja, protiv koga smo se mi to oslobađali, a protiv koga se četnik pupovac oslobađao, Nikako ne može ministar da preko usta prevali Domovinski rat, jer velika je razlika voditi Domovinski i oslobodilačke operacije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 + osamnaest =