DVA STOLCA: U isto vrijeme bila je i u HNS-u i u HDZ-u…Žurim, javit ću se kasnije, prekinula je razgovor Nella Slavica i više se, naravno, nije javila

– Po statutu bilo koje stranke, nijedan član ne može istodobno biti u dvije stranke, ali tko to provjerava...

večernji.hr
Podijeli

Nella Slavica, formalno je “nova ravnateljica Nacionalnog parka Krka”, koja je i prije tog posla bila na izdašnoj funkciji ravnateljice Studentskog centra u Šibeniku, istodobno bila je članica HNS-a i članica HDZ-a. Prema informacijama Večernjeg lista, Nella Slavica se u HNS učlanila 2003. godine, a u HDZ 13. travnja 2007.

-FOTO: PONIŽENA HRVATSKA RATNICA Ljiljana Zmijanović, nazaposlena hrvatska braniteljica i jedina doktorica znanosti među kandidatima za ravantelja/icu NP Krka, razočarana je odlukom ministra da za tu funkciju izabere Nellu Slavicu…

“To je pogreška, ja sam u HDZ-u” Iz HNS-a se Slavica, prema našim informacijama, iščlanila 15. veljače 2019. godine, odnosno sedam dana nakon što je izabrana za novu ravnateljicu NP Krka. Nella Slavica je prije SC-a u Šibeniku radila u Jedriličarskom klubu “Uskok” u Zadru i bila je članica tamošnjeg HNS-a. Večernji je list u posjedu popisa članova zadarskog HNS-a na kojem je i ime Nelle Slavice kao i broj mobitela na koji smo je jučer dobili.

Kada smo nazvali Nellu Slavicu, navodi dalje večernji list i suočili je s podatkom da je istodobno bila članica HNS-a i HDZ-a, samo je poručila da je to neka greška te da je ona članica HDZ-a od 2007., a razgovor je završila rekavši: “Žurim na jedan sastanak, čujemo se kasnije”. Naravno, više se nije javljala. Da Slavica nije članica HNS-a tvrdili su jučer i u središnjici HNS-a u Zagrebu, no Milan Stojanov, predsjednik HNS-a Zadarske županije, potvrdio nam je da je ime Nelle Slavice imao na popisu zadarskih članova HNS-a, piše večernji.hr.

Tu gospođu nikada nisam vidio u stranci, ali ime Nelle Slavice bilo je na popisu zadarskih HNS-ovaca. Ona više nije članica HNS-a, vjerojatno je bila samo pasivan član, a kada se točno iščlanila ne bih znao reći – rekao nam je jučer Stojanov i dodao:

– Po statutu bilo koje stranke, nijedan član ne može istodobno biti u dvije stranke, ali tko to provjerava.

Izbor ministra Ćorića

U SLUČAJU NP Krka, natječaj je izazvao zanimanje jer se na njega bila javila i Josipa Rimac, bivša kninska gradonačelnica i državna tajnica u Ministarstvu uprave,(op”pa-sic) ali i hrvatska braniteljica dr.sci.Liljana Zmijanović). Tada se u medijima nagađalo da je nova pozicija namijenjena Rimac, ali istodobno se pisalo da za Nellu Slavicu lobira Nediljko Dujić, predsjednik šibensko-kninskog HDZ-a. Pisalo se i da je Dujić u odličnim odnosima s ocem Nelle Slavice. U HDZ-u su određeni izvori jučer komentirali kako je očito važnije imati više članskih iskaznica kako bi se napredovalo u HDZ-u nego biti odan toj stranci. Čak su neki i u HNS-u neslužbeno komentirali kako je “Nella Slavica shvatila važnost višestranačja”.

-FOTO: PONIŽENA HRVATSKA RATNICA Ljiljana Zmijanović, nazaposlena hrvatska braniteljica i jedina doktorica znanosti među kandidatima za ravantelja/icu NP Krka, razočarana je odlukom ministra da za tu funkciju izabere Nellu Slavicu

Kada su iz večernjeg lista- Nediljka Dujića jučer pitali je li znao za Slavičino dvostranačje dok je lobirao za nju, on nam je uzvratio: – Odakle vam to da sam ja lobirao za nju? “Ona je izbor ministra Ćorića. Bez obzira na sve priče, ja sam se držao po strani”, piše večernji.hr.

AUTOR-

 

 


Podijeli

Comments are closed.