Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Ervenika upozorila je na oštećivanje kuće u kojoj je 1992. godine okrutno i na zvijerski način ubijena četveročlana obitelj Čengić, i osudila taj čin. Pozvali su Državu da to isto učini, te da poduzme sve kako bi se pronašli i kaznili počinitelji.

Incident se dogodio između 27. kolovoza i 2. rujna, kaže Vlado Čengić, član krvoločno od strane srba pobijene obitelji i predsjednik braniteljske udruge iz Ervenika.

Zvjerski ubijena obitelj Čengić

Udruga je pokrenula postupak da ova kuća postane spomen kuća na zvjerski ubijenu hrvatsku obitelj Čengić, roditelje i dječake od 4 i 11 godina. Na institucije države apelira da zaštite žrtvu koja je pala u njenom stvaranju, javlja radio Knin

Ostali smo šokirani kad smo vidjeli uništena vrata na kući i to je sigurno netko gađao kamenjem, kaže Vlado Čengić. Ovo je ponovno posipanje soli na otvorenu ranu koje nam izazivaju i velike duševne boli.

Vlado Čengić nadalje napominje da se već dva puta dogodilo skrnavljenje spomen ploče koja je podignuta ispred kuće a sad i veliko oštećenje vrata na samoj kući i to se uglavnom kaže događa oko proslave pravoslavne velike Gospe oko 28.kolovoza. Ne bi nikog htio optuživati ali me sve upućuje na taj trag tih koji su feštali i jednostavno se iživljavali na tom objektu..

Poslao sam svim relevantnim čimbenicima dopise i upoznao ih sa ovim nemilim događajem jer to mi je dužnost i obaveza da štitim sjećanja na tu tragediju kad su obitelj zapalili u toj kući i što su im poslije radili jer to je prosto nevjerojatno i za ljudski rod nepojmljivo kaže Vlado Čengić.

Policija je izvršila očevid

Nakon obavljenog očevida na oštećenoj kući u Erveniku, od policije se očekuje da otkrije počinitelje i motiv, a od Države da poduzme sve kako do ovakvih nedjela ne bi dolazilo.

Podsjetimo se na ovaj stravični i zvjerski događaj

Četveročlanu obitelj, 39-godišnjeg oca Dragu, 31-godišnju majku Nevenku i njihovu dvojicu maloljetnih sinova , 11-godišnjeg Slobodana i 4-godišnjeg Gorana, zvjerski su u podrumu obiteljske kuće ubili, a potom zapalili pripadnici tzv. “Krajinske milicije”.

T.H./Braniteljski portal


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

11 KOMENTARI

 1. Zato sto nitko nema muda nista poduzeti jer bandu stiti zakon i vlast. HOS smeta komunisticke i jugoslovenske zastave isticu se bez sankcija a zakon kaze drugacije

 2. Vidite sta rade četnici i u Lovasu, i u Kninu, svuda su nasrtaji na nase SVETINJE a da bi prikrili te diverzije, nas domoljube, branitelje, nazivaju Ustašama, fašistima!!

 3. Ervenik do 1940 većinsko stanovništvo Hrvati. Poslije 1942 u Erveniku nije ostalo Hrvata pobijeni ili protjerani. U okolici ima MASOVNA GROBNICA HRVATA. 1991 g. 98% srbi i 1,5% žitelja Hrvati.

 4. Zaboravili ste napisati da to nije izdvojen slucaj!!N3gdje 1942 ili…su protjerali sve obitelji prezimena Ivankovic..zatirali su im pute.To je bila imucna obitelj!Zar se ne moze dobiti povrat svoje zemlje nego na tudoj zemlji prave cetnicke derneke preko ljeta.Moglo bi se puno toga procesljati da hoce policija!

Comments are closed.