Državno Sudbeno Vijeće: Suci koji su se družili s Mamićem udaljeni sa sudačke dužnosti. Najmanje tri mjeseca a najviše godinu dana…

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

foto-screenshot

Državno sudbeno vijeće na današnjoj sjednici odlučilo je da se suci Darko Krušlin i Zvonko Vekić, zbog druženja sa Zdravkom Mamićem, udalje od obavljanja sudačke dužnosti. O sudbini dvojice osječkih sudaca Državno sudbeno vijeće donijelo je odluku, a osuđeni Mamić koji najavljuje novi niz kompromitirajućih navoda, nikada nije uživao veću podršku javnosti, a kronologiju događaja objavio je jučerašnji Labirint:

– Privremeno će biti udaljeni na tri mjeseca, a ako u tom vremenu ne bude dovršen stegovni postupak, do završetka stegovnog postupka, a najdulje na godinu dana, rekao je predsjednik DSV-a Darko Milković, nakon zatvorenog dijela sjednice.

Do tog roka DSV će donijeti i konačnu odluku o tome hoće li Vekića i Krušlina trajno razriješiti sudačke dužnosti.

Pokretanje stegovnog postupka i donošenje najstrože mjere, razrješenje sa sudačke dužnosti, zatražio je predsjednik Županijskog suda u Osijeku Zvonko Vrban.

Zdravko Mamić za mito je optužio suca Županijskog suda u Osijeku Zvonka Vekića, suca Darka Krušlina, ali i suca visokog prekršajnog suda u Zagrebu Nedjeljka Bobana.

– Vekić me reketario, tražio da ga postavim za predsjednika Suda u Osijeku. Isplatio sam mu više od 500.000 eura i za to imam dokaze, kazao je Mamić i dodao: “Imam sve dokaze protiv tih lopova i kriminalnaca. Ima još i drugih. Predsjednik suda Zvonko Vrban najveći je kriminalac koji će kad-tad biti smijenjen.” Istaknuo je i da je o svemu obavijestio DORH.

Javni poziv za izbor predsjednika Vrhovnog suda

Druga odluka je da se raspisuje novi javni poziv na koji se mogu javiti zainteresirani kandidati za predsjednika Vrhovnog suda, a koji će trajati 30 dana. DSV nije uvažio Milanovićev prijedlog da se javni poziv skrati na 15 dana.

DSV sad odlučuje o predsjedniku Županijskog suda u Zagrebu i Općinskog građanskog suda u Zagrebu. U tijeku su razgovori s kandidatima.

D.K.

 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

sedamnaest + 14 =