Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin na poziv HBK dolazi u Hrvatsku

Kardinal Parolin dolazi u Hrvatsku u utorak navečer, 10. svibnja....povodom 25. obljetnice ratifikacije triju Ugovora između Svete Stolice i Republike Hrvatske te 30. obljetnice priznanja Republike Hrvatske...

KARDINAL PIETRO PAROLIN, DRŽAVNI TAJNIK SVETE STOLICE
Podijeli

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin posjetit će Hrvatsku od 10. do 12. svibnja 2022. na poziv Hrvatske biskupske konferencije povodom 25. obljetnice ratifikacije triju Ugovora između Svete Stolice i Republike Hrvatske te 30. obljetnice priznanja Republike Hrvatske…

Kardinal Parolin dolazi u Hrvatsku u utorak navečer, 10. svibnja.

S članovima Hrvatske biskupske konferencije kardinal Parolin susrest će se u srijedu, 11. svibnja, u sjedištu HBK na zagrebačkom Ksaveru.

Istoga dana u 18 sati predvodit će euharistijsko slavlje u bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca na Kaptolu 28, u Zagrebu.

U četvrtak 12. svibnja u prijepodnevnim satima, kardinal Parolin imat će susret s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem i s predsjednikom Hrvatskog Sabora  Gordanom Jandrokovićem. U Hrvatskom Saboru će održati prigodni govor, a poslije toga susrest će se s predsjednikom države Zoranom Milanovićem.

L.K.


Podijeli