BRUTALNO:Društvenim mrežama kruže šokantne snimke tučnjava učenika na splitskim ulicama: srednjoškolke se brutalno udaraju na cesti, a rulja navija…

Masa je glasno navijala, sve je počelo udarcem u glavu, mršavija i manja djevojka završila je na podu, a jača i veća oborila se na nju između dva automobila svom snagom...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Šokantne snimke tučnjava učenika/ca- više splitskih škola posljednjih dana kruže društvenim mrežama. Slobodna Dalmacija piše da je u posjedu je 15-ak snimki, po svemu sudeći, dogovorenih tučnjava učenika.

U Splitu se ovih dana događaju strašne tučnjave srednjoškolaca, i to – unaprijed dogovorene. Pojavili su se i videozapisi tučnjava koji kruže Internetom, a navodno je dogovorena jedna tučnjava i danas.

Na jednoj od snimki vidljivo je kako se brutalno udaraju dvije učenice dok više desetaka njihovih školskih kolega promatra i bučno navija, sve to snimajući svojim mobitelima da im nešto ne bi promaklo.

“Važno je sve to snimiti mobitelom, a ne rastavljati zaraćene djevojke”

Jedan od školaraca je potegnuo djevojku koja je željela rastaviti  dvije zaraćene djevojke samo da bi on mogao dalje snimati svojim mobitelom, pa sve to objavljivati po društvenim mrežama.

Čitav događaj odvio se na parkingu u Ličkoj ulici, a iz PU Splitsko-dalmatinske neslužbeno doznajemo, piše slobodnadalmacija kako su posljednjih dana zaprimili prijave o dogovorenim tučnjavama, ali po izlasku na teren nisu zatekli nikakve izgrednike niti je ijedan učenik splitskih škola zatražio liječničku pomoć.

Brutalne snimke tučnjava moguće je pronaći i na Instagramu, a jedna od stranica koja je objavila snimke 16 uličnih borbi ima više od 6 tisuća pratitelja. Pratitelji, dakle uglavnom splitski đaci mahom su oduševljeni, snimke su šokantne i nevjerojatne, pune nasilja. Posljednja snimka objavljena je prije sat vremena, u noći se na igralištu tuče se dvoje mladića, ima više od tisuću lajkova.

“Možda sve ovo zamijete iz UFC-a pa angažiraju ratnice i ratnike da svoju agresivnost pokažu u kavezu”.

Peta snimka podignula je najviše prašine, a objavljena je u ponedjeljak, ima nekoliko tisuća lajkova… Usred bijelog dana potukle su se dvije djevojke, a stotinjak kolega promatra ih, bučno navija, snimajući s hauba. Sve to odvijalo se u Ličkoj ulici, u blizini Policijske postaje, no policija, iako ima dojava o sve češćim takvim sukobima, ovoga puta nered nije uspjela spriječiti.

Masa je glasno navijala, sve je počelo udarcem u glavu, mršavija i manja djevojka završila je na podu, a jača i veća oborila se na nju između dva automobila svom snagom. Jedan od najpotresnijih trenutaka je onaj kada je na trenutak zastala, ozareno pogledala okupljenu publiku i videći u njima ohrabrenje i poticaj, bespomoćnu djevojku nastavila je tući. Tučnjava je ubrzo prekinuta, a plavokosa djevojka jedva je došla sebi, vidno uznemirena i ošamućena. Navodno, još jedna tuča zakazana je za danas, u blizini Ekonomske škole.

Ono što najviše zabrinjava je što je publika baš cijelo vrijeme oduševljena, a isti slučaj je i na ostalim snimkama…

Policija otkrila učesnicu splitske učeničke tučnjave

Oko podneva je u pratnji roditelja u policijsku postaju dovedena sudionica tučnjave dviju maloljetnica koju je u ponedjeljak, na parkiralištu u Ličkoj ulici nedaleko zgrade Policijske uprave, nekoliko desetaka učenika snimalo mobitelima i zdušno navijalo.

Neslužbeno se doznaje da bi uskoro mogla biti privedena i druga sudionica tučnjave.

Policija je potvrdila da su ih građani u ponedjeljak zvali i obavijestili da se u središtu grada odvija tučnjava, no kada je najbliža ophodnja stigla na mjesto događaja već su se svi učenici razbježali, a nekolicina njih koji su ostali nisu željeli govoriti o imenima sudionica.

Javnost je za tučnjavu doznala istog dana popodne nakon što je na internetu objavljena video snimka na kojoj se vidi surova tučnjava između dvije djevojke, a da je tučnjava dogovorena svjedoči i broj “publike” koja je tijelima zaokružila dvije maloljetnice. Navodno nitko od njih nije zatražio liječničku pomoć.

Do snimki tučnjave došla je i policija koja ih je analizirala i pomoću njih doznala identitet sudionica, javlja Hina. U međuvremenu je tijekom jutra snimka povučena s interneta. S obzirom da se radi o maloljetnicima u policiji su krajnje oprezni i ne žele govoriti o detaljima.BP/S.D./H

 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •