Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Za sad još nepoznati počinitelj ili počinitelji provalili su u kuću ratnog zapovjednika, umirovljenog brigadira HV , Roka Mijića.

Kako su novinari Braniteljskog portala uspjeli doznati, drniška je policija danas izišla na teren izvršiti uviđaj ali bez službenog krim inspektora koji je trebao izvrširi detaljan uviđaj o provali, te je bilo predviđeno da će krim inspektor tek sutra doći iz PU Šibenik.

Provaljena vrata na kući roka Mijića-Foto-Braniteljski portal

Potrebna je bila naknadna intervencija da PU Šibensko -kninska pošalje krim inspektora.

Tek naknadnom intervencijom člana Uredništva Braniteljskog portala, doznajemo da će kriminalistička policija izvršiti detaljan uviđaj danas u večernjim satima.

Nadalje, doznajemo od Roka Mijića koji je samo kratko prokomentirao da prepušta policiji i kriminalistima da odrade profesionalno svoj posao tj očevid te da sve ovo njemu ništa nije strano jer je dugo bio proganjan za nepostojeće famozne “Topničke dnevnike”...

O svemu uskoro više …

NOVO/Tek maloprije uspjeli smo kontaktirati Roka Mijića koji nam je rekao;

Kuća je provaljena, nakon što su moji poznanici primijetili da su vrata od moje kuće provaljena, pozvali su policiju, te o tom nemilom slučaju izvijestili i mene.

Savjetovao sam se sa svojom odvjetnicom, jer je iz policije javljeno mojim susjedima da će krim policija izići na očevid večeras oko 20 sati, po savjetu odvjetnice sačekao sam ih u Drnišu te nazočio očevidu. Naime ja san u Drnišu zadnji put bio u kući pokojne majke na Dan Svih svetih. Kao što znadete trenutno sam u Splitu gdje sam i prijavljen.

Očevid su izvršili krim policajci PU šibenik, vrlo korektno i profesionalno kaže Mijić.

Na moje pitanje, ima li ikakvih tragova odgovorili su mi da nema tragova, kaže Mijić.

Krim inspektorima je bilo dosta čudno što iz kuće nije ništa ukradeno, kazao je.

Kad je završen očevid koji je odrađen po pravilima službe, na moj upit da mi dadu nekakvu potvrdu da je uviđaj izvršen rekli su mi da ću istu dobiti za nekoliko dana.

Na pitanje  što on misli zašto je upravo njegova kuća provaljena rekao nam je;

Očito je da nije provaljeno radi materijalne koristi,jer ništa nije otuđeno, koliko sam ja uspio vidjeti u ovih dva sata očevida. Promijenili smo bravu i sanirali provljena vrata i oštenja koja su provalnici ili provalnik uradili.

Ono što smo uočili je da su na tri mjesta u kući provalnik/ci očito nešto tražili te smatram da ukoliko policija ne otkrije počinitelja/e, onda bih mogao zaključiti da se radi o vrlo ozbiljnoj poruci s obzirom na preveliko iskustvo koje sam stekao u progonu oko famoznih i nepostojećih “Topničkih dnevnika” i suđenja zbog istih. No sačekat ću rezultate istrage i izvijestiti Braniteljski portal o svim novim detaljima ukoliko ih bude, rekao je Mijić.

A.G.

Roko Mijić u sredini nosi vijenac.

-Bojovnici iz Pakova Sela Zoljom smo Mladiću prije 26 godina uništili ruski tenk T72, onesposobili transporter i kamion, a zarobili smo mu i 27 vojnika


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × dva =