DRAMA U SPLITU Provalnik nožem ozlijedio četiri policajca, oni uzvratili vatrenim oružjem: Jedan policajac teško ozlijeđen!

U ovom događaju ozlijeđena su četiri policijska službenika pružena im je liječnička pomoć, jedan policajac je zadobio teške, a tri policajca su zadobila lakše tjelesne ozljede...

ilustracija
Podijeli

Prava drama noćas se događala u Splitu. Policijski službenici nakon dojave o provali u trafiku oko 2 sata iza ponoći krenuli su na intervenciju. Na mjestu događaja zatekli su dva provalnika, a jedan od njih nožem je nasrnuo na policajce. Policijski službenici u samoobrani su bili prisiljeni zapucati na napadača tako da su ga ranili u nogu. Ranjeni policajci i napadač prebačeni su noćas u KBC Split. Drugi provalnik ubrzo je uhićen.
Detalje događaja otkrila je Antonela Lolić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske: – Jutros oko 2 sata u Splitu u Teslinoj ulici policijski službenici su nakon zaprimljene dojave o provali, u pokušaju provale zatekli dvije osobe koje su se, kada su uočili policajce, dali u bijeg. Nakon što su ga sustigli, jedan muškarac je policijske službenike napao nožem. Nakon što se oglušio na izdane zapovijedi da prestane s napadom i odbaci nož, te nakon što je i nakon izdanih zapovijedi nastavio s napadom na policajce, policijski službenik je ispalio i upozoravajući hitac u zrak, ali osoba je i dalje nastavljala s napadom, donosi dalmacijadanas.hr.
U cilju sprječavanja daljnjeg napada policijski službenik je uporabio vatreno oružje, nakon čega je osoba uz uporabu sredstava prisile savladana. 30-godišnji muškarac je zadobio prostrjelne rane na nozi, odvezen na pružanje liječničke pomoći i zadržan je na bolničkom liječenju. Druga osoba je pronađena, uhićena i dovedena u službene prostorije radi provođenja kriminalističkog istraživanja.

U ovom događaju ozlijeđena su četiri policijska službenika pružena im je liječnička pomoć, jedan policajac je zadobio teške, a tri policajca su zadobila lakše tjelesne ozljede – stoji u policijskom priopćenju. Na mjestu događaja obavlja se očevid kojim rukovodi zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u Splitu.

I.V.

Podijeli

Comments are closed.