Dr. Vrkljan: Izostanak velikog dijela ZG sveučilišnih elita, bankara, braniteljskih udruga i HV-a, najbolji je pokazatelj tko danas Hrvatsku vodi

Podijeli

Jučer sam bio na slavlju ustoličenja nadbiskupa Dražena Kutleše na mjesto zagrebačkog nadbiskupa tj. prvog svećenika u crkve u Hrvata, piše na svom facebooku dr. Milan Vrkljan, profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, dobrovoljac Domovinskog rata 1991. godine i osnivač Ratnog saniteta na Ličkom ratištu.

Crkva s Kutlešom definitivno, postaje hrvatskija. Djelovi njegova grba koje je on osobno izabrao sa Tomislavgradom i poveznica sa krunidbom kralja Tomislava snažna je poruka. Njegov završni govor i spominjanje hrvatskih branitelja, obitelji kao temelja društva, običnog naroda, potreba da Hrvatska bude pravedna država, hrvatskih kraljeva i Kardinala Franje Kuharića kao i blaženog Alojzija Stepinca impresivna je.

Pjevanje i sviranje himne je bilo osobito dojmljivo….

Neki kao Ognjen Kraus, bili su nazočni, ali svojim ponašanjem pokazivao je nezainteresiranost što je čak i razumljivo, jer slušati propovijed o blaženom Alojziju Stepincu nakon što je njegov otac zajedno sa komunističkim moćnikom Jakovom Blaževićem progonio i sudio blaženog Stepinca za njega je sigurno revizija povijesti.

Izostanak na slavlju velikog dijela zagrebačkih sveučilišnih elita, dekana, profesora i velikog dijela javnih osoba, gospodarstvenika, poduzetnika, bankara, braniteljskih udruga i HV-a najbolji je pokazatelj tko danas Hrvatsku vodi i zašto Hrvatska ne ide naprijed.
Ministar Gordan Grlić Radman kasnio je jedan sat na svečano ustoličenje.


Podijeli