Dr.sci. Ljiljana Zmijanović komentirala odluku Upravnog suda o poništenju imenovanje Nelle Slavice za ravnateljicu Nacionalnog parka Krka: ovo su dobre vijesti za me i Hrvatsku

HOĆE LI MINISTAR TOMISLAV ĆORIĆ NAKON OVOG SKANDALA PONUDITI OSTAVKU?...

Podijeli

Odluku Upravnoga suda u Splitu da poništi imenovanje Nelle Slavica za ravnateljicu Nacionalnoga parka Krka komentirala je Ljiljana Zmijanović riječima kako su to dobre vijesti ne samo za nju, nego za cijelu Hrvatsku…

Ovo su dobre vijesti ne samo za mene, nego za cijelu Hrvatsku, izjavila je Zmijanović koja je prema uputi o pravnom lijeku u ožujku podnijela tužbu splitskom sudu na rješenje o imenovanju Nelle Slavice. Zmijanović je, uz Slavicu, bila jedna od šest kandidata na natječaju za ravnatelja Javne ustanove Nacionalni park Krka.

-FOTO: PONIŽENA HRVATSKA BRANITELJICA: Ni doktorat ni braniteljski status Ljiljane Zmijanović nisu impresionirali ministra Ćorića…

Iz obrazloženja sutkinje ključno je da odluka o imenovanju Nelle Slavice nije imala stvarne temelje i stoga je poništena – rekao je odvjetnik Ljiljane Zmijanović, njezin suprug Branimir Zmijanović.

Napomenuo je kako proces koji je prethodio imenovanju Nelle Slavica nije proveden transparentno pa iz njega nisu vidljivi razlozi zbog kojih je na tu dužnost imenovana. “Nije jasno ni kako je provedeno bodovanje u izboru, temeljem kojih natječajnih uvjeta i kojom metodologijom”, rekao je dodavši kako se konačno pokazalo točnim sve što je njegova supruga tvrdila od samog početka, da je čitav postupak bio vrlo netransparentan.

-FOTO: PONIŽENA HRVATSKA RATNICA Ljiljana Zmijanović, nazaposlena hrvatska braniteljica i jedina doktorica znanosti među kandidatima za ravantelja/icu NP Krka, razočarana je odlukom ministra da za tu funkciju izabere Nellu Slavicu…

Prema uputi Upravnog suda u Splitu, odluka o imenovanju novog ravnatelja Nacionalnog parka Krka vraćena je na početak, odnosno neće biti ponovnog raspisivanja natječaja za to radno mjesto, već je naputak da se proces vrati na točku imenovanja nekog od kandidata koji su se ranije javili na natječaj.

Dr.sc. Ljiljana Zmijanović je još od imenovanja Nelle Slavice na mjesto ravnateljice tvrdila da je riječ o grubom kršenju hrvatskih zakona i udaru na znanost, zbog čega je u ožujku podnijela tužbu protiv tog rješenja ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Čorića.

-(FOTO-VIDEO)Preostala mu samo ostavka!? ŠTO će na ovo reći “vjerodostojni”HDZ-ov ministar Ćorić?… Dr. sc. Ljiljana Zmijanović otkrila da je nova ravnateljica NP Krka, Nella Slavica prepisala program iz starih akata!…

Tada je tvrdila da je od svih kandidata koji su se prijavili na taj natječaj imala najbolje reference. “Ja sam jedina kandidatkinja s doktoratom, i to ne bilo kakvim doktoratom, nego radom na temu ‘Održivo upravljanje zaštićenim područjima’, a baš prije tjedan dana izašao je moj rad ‘Problematika mjerenje učinkovitosti upravljanja zaštićenim područjima’ u Ekonomskom pregledu, izjavila je za portal ŠibenikIN ustvrdivši kako je odabir Slavice za novu ravnateljicu Krke grubo kršenje njezinih prava koja proizlaze iz statusa nezaposlenog hrvatskog branitelja, što je i navela u tužbi koju je podnijela.

Evo što je javno rekla Ljiljana Zmijanović za N1 -upozorivši javnost da je Nella Slavica

Priča je višeslojna, prijavili ste se za mjesto ravnateljice NP Krka, doktorica ste znanosti, a doktorirali ste na temi integralno održivo upravljanje zaštićenim područjima. Jeste li bili iznenađeni kad nisu prepoznali vaše iskustvo?

Naravno da sam bila iznenađena i razočarana, smatrala sam da će kriteriji biti isključivo kriteriji stručnosti. Moj doktorski i magistarski rad bavi se Nacionalnim parkom Krka. Usto, kao rukovoditeljica sam radila 12 godina u NP Krka, imam 15 objavljenih međunarodnih recenziranih znanstvenih radova i 3 međunarodne nagrade i smatrala sam da će se te kompetencije biti uzete u obzir.

Što ste dobili kao povratnu informaciju nakon završenog natječaja?

Saznala sam isto kao i hrvatska javnost, iz medija, da je odabir bio na temelju entuzijazma, dojma. Meni je to neprihvatljivo i zato smatram da nije niti entuzijazam niti dojam relevantan da bi se na osnovu njega mogao izvršiti odabir, smatrala sam da su znanstvene i stručne reference trebale biti kriterij odabira kandidata. Da se prijavio netko s kompetencijama sličnima mojima, ja bih se povukla s natječaja, ali to se nije dogodilo.

Podnijeli ste i tužbu?

Pouka o pravnom lijeku nalaže da se podnosi tužba Upravnom sudu. Nadležan je Upravni sud u Splitu, a usto sam predložila zahtjev za provođenjem nadzora Ministarstva uprave.

Prema dostupnim informacijama, odabrana kandidatkinja ima nižu razinu stručne reference od vas.
Isti uvjeti bi trebali označavati točno određeni kriterij, da se u obzir uzme stručna sprema. Je li relevantnija stručna sprema diplomiranog ekonomista ili doktora znanosti iz područja upravljanja zaštićenim područjima. Ako, pak, raspravljamo o radnom iskustvu, onda ćemo reći da ja imam 12 godina rukovodećeg iskustva upravo u menadžmentu Nacionalnog parka Krka.

 

Koji je tijek žalbe?

Po uputi o pravnom lijeku, moguć je uvid u natječajnu dokumentaciju. To mi je ministarstvo dozvolilo i ja sam izvršila uvid, ali nije mi dozvoljeno da ja materijalno dobijem koncepciju i drugu natječajnu dokumentaciju nego sam ispunila zahtjev i nakon dva prigovora sam na kućnu adresu dobila koncepciju, kaže Zmijanović, koja je inače i dragovoljka obrambenog Domovinskog rata.Na najtežem Ličkom ratištu kao pripadnica izvidničke satnije -provela je oko 500 dana, često se izlažući pogibelji zajedno sa svojim suborcima, koji za Ljiljanu Zmijanović imaju samo riječi hvale.

Koliko vidimo, markerima je obilježen veći dio teksta.

Ja sam markerom obilježila one dijelove teksta koji su naprosto prepisani, iz statuta, općih akata ustanova i prepisani iz planskih dokumenata, dakle, doslovno su prepisani.

Na jednom je mjestu navedeno i krivo ime ministarstva.

Citiram, “javna ustanova NP Krka u nadležnosti je Ministarstva zaštite okoliša i prirode RH, koje upravlja Nacionalnim parkom Krka.”

KLIKNI NA FOTOOVDJE

Nella Slavica prepisani programKLIKNI-OVDJE

Zmijanović o kadroviranju u NP Krka: Koncepcija je prepisana iz starih akata-VIDEO…

M.M./A.G.


Podijeli

Comments are closed.