Dr.sc Ljiljana Zmijanović:”Ponovnim imenovanjem Slavice za ravnateljicu NP Krka oštećena cijela Hrvatska”…Ovim danas nisam samo oštećena ja, nego i cijela Hrvatska, jer je riječ o pravomoćnoj presudi Upravnog suda!

"Ovim danas nisam samo oštećena ja, nego i cijela Hrvatska, jer je riječ o pravomoćnoj presudi Upravnog suda. Dakle, jasno sam rekla da se radi o poremećaju ravnoteže u trodiobi vlasti, te održavanjem, i izazivanjem pravne nesigurnosti", poručila je Ljiljana Zmijanović...

foto-most
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Ljiljana Zmijanović u utorak je poručila kako je odluka o ponovnom imenovanju Nelle Slavice kao ravnateljice Nacionalnog parka (NP) Krka donesena na temelju istog činjeničnog stanja, a koje je pravomoćnom presudom poništio Upravni sud u Splitu…

-(FOTO) IMAMO CIJELU PRAVOMOĆNU PRESUDU UPRAVNOD SUDA U SPLITU! Ministar Ćorić na osnovu njegovog dojma ponovno imenovao Nellu Slavicu za ravnateljicu NP Krka…

“Ovim danas nisam samo oštećena ja, nego i cijela Hrvatska, jer je riječ o pravomoćnoj presudi Upravnog suda. Dakle, jasno sam rekla da se radi o poremećaju ravnoteže u trodiobi vlasti, te održavanjem, i izazivanjem pravne nesigurnosti”, poručila je Ljiljana Zmijanović, jedna od kandidatkinja u provedenom javnom natječaju za imenovanje ravnateljice NP Krka.

-‘Nella Slavica dobila je posao na temelju plagirane koncepcije iz 2011.’…

Ministarstvo okoliša donijelo je rješenje o imenovanju ravnateljice Javne ustanove NP Krka 7. veljače za koju je bila izabrana Nella Slavica. Na tu se odluku Zmijanović žalila jer je ustvrdila kako su joj povrijeđena prava koja proizlaze iz statusa nezaposlenog hrvatskog branitelja. Tužba je bila usvojena te je Upravni sud poništio odluku i postupak vratio u Ministarstvo, koje nije ponovno raspisalo natječaj, već je proces vratila na točku imenovanja nekog od prethodnih kandidata.

-VIDEO: PREOKRET U SLUČAJU NP KRKA: Ljiljana Zmijanović dobila tužbu na Upravnom sudu: Poništena odluka o imenovanju Nelle Slavica za ravnateljicu NP Krka!Što će sad na ovo reći Ministar Ćorić i Predsjednik Vlade Plenković?

Zmijanović je ujedno, među svih šest kandidatima, jedina doktorica znanosti uz status nezaposlenog hrvatskog branitelja.

“Cijeli je postupak netransparentan, grubo je kršen Zakon o zaštiti prirode i Zakon o općem upravnom postupku. Točno je naglašeno što je institut javnog natječaja, dakle po njemu se ne mogu bodovati kriteriji entuzijazma i dojma, jer nisu relevantni odabiri”, objasnila je Zmijanović, prenosi N1…

Zagreb, 30. srpnja 2019. – Na medijskoj konferenciji ispred Ministarstva zaštite okoliša i energetike, saborski zastupnici Mosta nezavisnih lista Miro Bulj i Slaven Dobrović, kao i dr. Ljiljana Zmijanović, osoba čija prava je unatoč odluci Upravnog suda prekršio ministar Ćorić, osudili su neprihvatljivu praksu aktualne Vlade koja je i ovaj puta izigrala zakone vlastite države i ismijala načelo trodiobe vlasti.

Unatoč prednostima pri zapošljavanju koje dr. Zmijanović ima prema Zakonu o hrvatskim braniteljima i neospornim stručnim kvalifikacijama, ona opet nije imenovana ravnateljicom. Bez obzira što je Upravni sud u Splitu prije samo nekoliko dana poništio rješenje o imenovanju Nelle Slavice, ministar Ćorić ponovio je odluku o njenom imenovanju.

„Posebno sam osjetljiv kada se krši Zakon o hrvatskim braniteljima. Ne postoji bolji primjer bahatosti ove HDZ-HNS-Pupovac Vlade od uhljebljivanja Nelle Slavice na mjesto ravnateljice Nacionalnog parka Krka, samo par dana nakon što je Upravni sud poništio rješenje o njezinom izboru. Dr. Ljiljana Zmijanović kao hrvatski branitelj imala je prednost pri zapošljavanju, čak i ako bismo zanemarili njene neosporne stručne kvalifikacije. Ovih dana namjeravam iznijeti ovu skandaloznu odluku pred Saborski odbor za branitelje.“, ovim je povodom izjavio Miro Bulj, saborski zastupnik Mosta.

„Nadležni ministar poslao je poruku da nisu bitne stotine dana u borbenom sektoru ni stručne kvalifikacije doktorice znanosti i stručnjakinje s brojnim znanstvenim radovima važnim za kvalitetno obavljanje funkcije ravnateljice JUNP Krka. Ovoj Vladi bitno je da se njihova „zlatna koka“ – NP Krka ne da stručnjacima već podobnima i poslušnima. Upravo zbog ovakvih sramotnih političkih odluka mladi odlaze van.“, na ovu temu svoje je mišljenje izrekao saborski zastupnik Mosta Slaven Dobrović.

„Ovo ne radim zbog sebe nego zato što ne želim da se i dalje izigravaju vlastiti hrvatski zakoni i sudske odluke te trodioba vlasti, što čini ministar Ćorić. Samo želim da se poštuju jasni kriteriji i da se postupa po presudi Upravnog suda. Dakle, kako god to ministarstvo pokušalo objasniti, u prvom postupku su netransparentnim načinom bodovanja bez zakonskog uporišta stvorili bodovnu listu koja nije bila i nije mogla biti temelj za odluku o izboru ravnatelja, i to je upravo razlog zašto je poništena prvotna odluka ministra. Također, javno tvrdim da je velika većina programa koji je Nella Slavica iznijela prilikom kandidature, plagiran i prepisan.“ izjavila je dr. Ljiljana Zmijanović, stoji u priopćenju MOST-a.

M.M.Viribus unitis

Previše je komentara koji su redom ogorčeni na braniteljske udruge i Ministra;

Izdvojeni komentari…

Vlado Antolic Zasto sada nisu svi branitelji na nogama u zastiti svoje clanice i braniteljice Hrvatske nego mudro svi sute, trebali se svi dignuti i javno izaci na ulicu i ministar branitelja treba da ih predvodi jer samo tako ce pokazati da je ministar branitelja a ne ministar Pl3enkovica i udbaske klike koja na sve moguce nacine negira i potcjenjuje nase branitelje. Gdje je sad ministar da stane u obranu nase braniteljice ona se nije lagodno zavalila u fotelju nego je dosla na branik domovine kad je bilo najpotrebnije a sad je sikaniraju oni koji su hodali po Briselu i Minhenu. Minister branitelja da vidimo koliko si ministar stvarno branitelja pokazi djelom

Stjepan Bratković KAD PRAVOSUĐE postane KRIVOSUĐE


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

2 KOMENTARI

  1. ZAŠTO BRANITELJI NISU SVI NA NOGAMA?!!!!!!!!!!!JEDNOSTAVNO, ZATO JER NIKADA ALI BAŠ NIKADA NISU I NEĆE BITI!!!!!!!!!!A ZNA SE ZAŠTO JER SU SVE BRANITELJSKE UDRUGE PRODANE DUŠE I SKUPA S MINISTARSTVOM BRANITELJA SU SE SE UVUKLE ADZ-U U GUZICU!!!!!!!!ETO ZAŠTO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. DA JE TEMA BILA USTAŠE,PARTIZANI,JUGOSLAVENI,TITO I SL. SAD BI SVE GORILO OD KOMENTARA A OVAKO SAMIM BRANITELJIMA TO JE PROMAŠENA TEMA, OSIM KAD JE OSOBNO NJIHOVA GUZICA U PITANJU A U MEĐUVREMENU KOGA BRIGA ŠTA IMA NOVOGA U OVOJ ŽIVOJ VUKOJEBINI!!!!!!!!!!!!!!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

trinaest + 12 =