Dr. Ružica Ćavar: NASILJE MANIPULACIJAMA I LAŽIMA…Zar se je i prof. Letica nedostojno uključio u nevjerojatno histeričnu manipulatorsku medijsku kampanju poslušničkog vlastodršca?…

Zar je se i prof. Letica, koji je par dana ranije u istome listu i sam vrlo argumentirano kritizirao Istanbulsku konvenciju, ovom prilikom tako nedostojno uključio u nevjerojatno histeričnu manipulatorsku medijsku kampanju poslušničkog vlastodršca stranim moćnicima Plenkovića, za što bezbolniju ratifikaciju zla i podvale zvane Istanbulska konvencija?...

Dr. Ružica Ćavar
Podijeli

Da smo, kao hrvatski narod, upravo, može se reći, zlostavljani tiranijom manipulacija i prijevara od strane vladajućih struktura u našoj državi i njihovih poltrona, posebno od 2000. godine na dalje, dokaz je, primjerice, i takozvana analiza Slavena Letice, objavljena u Večernjem listu od 19. ožujka 2018. godine, pod naslovom: “Što bi bio Kuharićev poučak o Istanbulskoj konvenciji: Kardinal bi je podržao i molio da zlo ne prevlada”.
Gdje je logika u tim riječima: “podržati zlo, a onda se moliti da to prihvaćeno zlo ne prevlada”, valjda zna samo autor te sintagme.

No, svakako je to, u odnosu na preminuloga čovjeka, više nego nepristojan govor, pa makar bio i od Slavena. Svakako, kad Sotona hoće postići zlo, uvijek na udicu stavlja nešto prividno dobro, kao što je očito slučaj sa aktualnom Istanbulskom konvencijom.
Zar je se i prof. Letica, koji je par dana ranije u istome listu i sam vrlo argumentirano kritizirao Istanbulsku konvenciju, ovom prilikom tako nedostojno uključio u nevjerojatno histeričnu manipulatorsku medijsku kampanju poslušničkog vlastodršca stranim moćnicima Plenkovića, za što bezbolniju ratifikaciju zla i podvale zvane Istanbulska konvencija?

Svi mi znamo kako je blagopokojni kardinal Franjo Kuharić, časni sluga Božji, bio dobar, skroman i plemenit sveti čovjek, ali kao veliki bogoljub, čovjekoljub i hrvatski domoljub nipošto nije bio naivan, kao što mu to imputira, iz prozirnih razloga, Slaven Letica. Zaboravio je ili mu nisu poznate riječi kardinala Kuharića, koji je imao veliko srce za Hrvatsku, a klečao je jedino pred Bogom. Kardinal Kuharić je govorio da je najviše zahvalan Bogu i sretan jer su mu se tri najveće životne želje ispunile, a to su: samostalna i slobodna demokratska hrvatska država, posjet Pape Hrvatskoj i proglašenje blaženim kardinala Stepinca!

Također je poručio hrvatskoj političkoj eliti: “Vladajte principijelno, držite se načela u odnosu prema moćnicima, ali pred nikim od njih ne klečite!”, te je posebno naglašavao: “Ima istina od kojih se ne može i ne smije odstupiti, ima granica na kojima se mora stati, ima položaja sa kojih se ne smije uzmaknuti!”.

Tako, kao što vidimo, jedan intelektualac, prof. dr. Slaven Letica, koji se često predstavlja kao i hrvatski domoljub, pozivajući se neutemeljeno na hrvatskoga velikana vjere i ljubavi kardinala Kuharića, u svojoj analizi proziva i kori u medijskoj hajci svakako izloženog biskupa Vladu Košića, što poziva narod na molitvu kako se zlo u Hrvatskome (državnome) saboru ne bi dogodilo, a time i sve današnje hrvatske biskupe, koji su u nekoliko navrata i službeno iznijeli jasan kršćanski katolički stav protiv ratifikacije Istanbulske konvencije. Koliko je takvo prozivanje pošteno od strane Slavena Letice, dragi čitatelji, procijenite sami!

Stoga, Hrvatice i Hrvati, u subotu, 24. ožujka, u 11 sati, svi na prosvjedni skup u Zagreb, pred sjedište vladajuće stranke, poniženog HDZ-a, na trgu kod nekadašnje džamije i pođimo do Trga sv. Marka, preko Trga bana Josipa Jelačića, do sjedišta Vlade i Hrvatskoga (državnoga) sabora, te pokažimo da smo svoji na svome u svojoj državi, slobodni, a ne izmanipulirani robovi!

Mislimo na riječi našega dragoga blagopokojnoga kardinala Franje Kuharića, koje su u ovome tekstu već iznesene, a sjetimo se i latinske izreke: “Nulla servitus turpior est quam voluntaria” – “Ni jedno ropstvo nije sramotnije od dragovoljnog” (Seneca), te recimo “Dosta!” lažima i manipulacijama!-Objavila je Dr.Ružica Ćavar na svom FB

Dr. Ružica Ćavar


Podijeli

Comments are closed.