Dr. MATKO MARUŠIĆ: Udarili su na našu slobodu, našu vjeru i naše obitelji…VIDEO…

Nastavila je dr. Bilač: ”Istanbulska konvencija je samo jedna točka u procesu koji je započeo mnogo ranije, dolaskom Plenkovića i dopuštanjem da obrazovanjem upravlja jedan klijentelistički HNS. Već tada se moglo vidjeti da se sprema implementacija Istanbulske konvencije...

Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Protiv ratifikacije Istanbulske konvencije u još jednoj Bujici Z1 televizije, izjasnili su se u srijedu dr. Sanja Bilač, predsjednica Hrvatskog pedagoškog zbora Splitsko-dalmatinske županije i dr. Matko Marušić, profesor emeritus na Medicinskom fakultetu u Splitu.

Marušić se u HDZ učlanio još u baraci 1990. godine, a Sanja Bilač bila je svojedobno predsjednica Kluba vijećnika te stranke u Splitu.

Bujica je objavila i ekskluzivnu snimku sa dramatičnog sastanka Mladeži HDZ-a u Zagrebu, gdje je bilo zabranjeno raspravljati o Konvenciji!

STIER ZA BUJICU: O ISTANBULSKOJ KONVENCIJI TREBAMO GLASOVATI PO SVOJOJ SAVJESTI!

Svoje protivljenje ratifikaciji u izjavi za Bujicu pojasnio je i politički tajnik HDZ-a Davor Ivo Stier: – Smatram da bi o ovim pitanjima svaki zastupnik HDZ-a trebao glasovati po svojoj savjesti. Svi zakoni trebali bi biti usklađeni s našim kršćanskim i demokratskim pozicijama, a ne da budu u suprotnosti. To je naše polazište. Ako su po svojoj savjesti glasovali HDZ-ovi zastupnici u Europskom parlamentu, onda bi isto tako trebalo biti i u Hrvatskom saboru.

Dr. Bilač je prokomentirala snimku Bujice iz koje se vidi kako se mladim HDZ-ovcima u Zagrebu zabranjuje govoriti o protivljenju ratifikaciji: ”Sve ove godine svjedočili smo uglavnom prehrambenom lancu u kojem preživljavaju samo foteljaši i ulizice, što je i uništilo HDZ! Mi zapravo, danas svjedočimo umiranju HDZ-a. Svi oni zadnjih osamnaest godina rade uglavnom na urušavanju HDZ-a i Hrvatske, a Andrej Plenković će ponijeti najveću zastavu za to uništavanje. Od HDZ-a će na kraju na nažalost, ostati samo ime…“

MARUŠIĆ: UDARILI SU NA NAŠU SLOBODU, NAŠU VJERU I OBITELJ!

Prof. Marušić je komentirao narušene odnose crkve i HDZ-a do kojih je došlo zbog napadanja na katoličke biskupe koji se također protive ratifikaciji: ”Istanbulska konvencija je prijelomna točka, koju nijedan Hrvat ne smije ugroziti, ne samo zato što ima svjetonazor, nego zato što imamo Hrvatsku. Hrvatska počiva na tri stupa. Jedan je apsolutno neobuzdana želja za slobodom, drugi je kršćanska vjera, a treći – obitelj. Tko ne drži do hrvatske slobode, vjere i obitelji on je slab! I njemu Hrvatska procuri kroz prste… I mala mana je dovoljna da sve upropastiš, a to se dogodilo Plenkoviću!”

Nastavila je dr. Bilač: ”Istanbulska konvencija je samo jedna točka u procesu koji je započeo mnogo ranije, dolaskom Plenkovića i dopuštanjem da obrazovanjem upravlja jedan klijentelistički HNS. Već tada se moglo vidjeti da se sprema implementacija Istanbulske konvencije. Kad govore o Istanbulskoj, raspravljaju samo o ženama, a zanemaruje se obrazovanje koje bi trebalo biti nacionalna politika broj jedan.

Istanbulska konvencija sa sadržajem koji je neprihvatljiv, ratificiranjem se nameće kao obvezujuća, nacionalna, odgojno-obrazovna platforma. To je ono za što će biti odgovoran Plenkovićev HDZ! To ideologiziranje obrazovnog sustava dovest će do urušavanja kršćanskih vrednota. Istanbulska konvencija uopće ne govori o vršnjačkom nasilju. Prestrašna je neodgovornost saborskih zastupnika dignuti ruku za Istanbulsku konvenciju.”

U emisiji je prikazana i snimka Z1 televizije na kojoj novinar pita Andriju Mikulića, šefa zagrebačkog HDZ-a hoće li glasovati za ratifikaciju, a on odgovor uporno i na pomalo komičan način – izbjegava.

“Istanbulska konvencija se ne smije prihvatiti jer je to direktni udar na Hrvatsku! To je u rangu ideje da ukinete Hrvatsku vojsku! Istanbulska konvencija nije napisana radi zaštite žena. Ona je napisana samo da se uvede rodna ideologija. Mi to nismo trebali napraviti, nismo trebali popustiti, kao ni naši branitelji u Domovinskom ratu. Trebali smo – simbolički rečeno – izginuti, da se to ne prihvati,” jasan je bio dr. Matko Marušić.

BRUNA ESIH ZA BUJICU: HDZ SE U ZAGREBU PRIKLJUČIO RADNIČKOJ FRONTI I NOVOJ LJEVICI

Protivljenje ratifikaciji u javljanju uživo u Bujicu objasnila je i Bruna Esih, predsjednica NHR-a: – Istanbulska konvencija je iznad hrvatskih zakona i ako se ona ratificira, sve odredbe – pa i one koje se tiču roda, moraju se bez ikakvih ograda primjenjivati. Rezervama i ogradama o kojima sada neki pričaju također se želi obmanjivati hrvatsku javnost.

Ovom ratifikacijom stvorio bi se konačan okvir uvođenja rodne ideologije u hrvatske zakone, dakle – i u sport, kulturu, medije i obrazovanje. Osim uvođenja rodne ideologije, Istanbulska konvencija dovela bi u još bolji položaj i onako povlaštene nevladine aktiviste, prekaljene crpitelje državnog proračuna. Neovisni za Hrvatsku osim što se vode vjerskim temeljima, vode se i znanstvenim i biološkim argumentima – i argumentima zdravog razuma. Istanbulska konvencija je zlouporaba nasilja nad ženama, i općenito, nasilja u društvu za čiste ideološke ciljeve – i naravno; one financijske, koji nisu zanemarivi…

Esih je komentirala i neodlučnost Andrije Mikulića, koji novinarima nije htio reći hoće li biti za ili protiv ratifikacije: – Meni njegovo vođenje sjednica može biti simpatično, ali ne imanje stava – to mi je antipatično! On mora prvo pričekati naputak svog šefa Plenkovića, što mu i nije teško jer je Skupština blizu Vlade pa mora prošetati tek par koraka da bi formirao “vlastiti stav“!

Nešto slično ovome s ratifikacijom, već se događalo i u Skupštini Grada Zagreba, kada je naš klub pokušao spriječiti neke odluke koje su implementirane u zakone, a ticale su se rodne ideologije. No, nažalost nismo uspjeli. Nismo uspjeli radi HDZ-a koji se priklonio strankama poput Radničke Fronte i Nove ljevice čiji su zastupnici glasovali protiv naših inicijativa. Ističem da su Bandićevi zastupnici tu bili puno korektniji, jer je njima barem dopušteno da se izjašnjavaju po vlastitoj savjesti.

BILAČ: PLENKOVIĆ ĆE OTIĆI, A MI OSTAJEMO ŽIVJETI U OVOJ ZEMLJI!

Bruna Esih potvrdila je svoj dolazak na prosvjed u subotu, a to su učinili i pojedini zagrebački taksisti. Jedan od njih dr. Željki Markić u ponedjeljak je rekao: “Dolazim s petnaest prijatelja, jer ne želim da mi djecu u školi uče gluposti!“ Dr. Marušić je to komentirao: ”Vlada je zanemarila mišljenje roditelja, a oni su najveće žrtve u ovom slučaju. Svi trpimo nasilje od strane Vlade!”

Dr. Marušić se prisjetio i riječi svoga prijatelja Vjeke Ivaniševića, koji je ispračajući Dubravku Šuicu i Ivanu Maletić u Bruxelles rekao: ”Čast je najveći dar kojega sebi čovjek može dati – i to je jedini dar kojeg mu ne može uzeti nitko, nego on sam sebi! Vi hrvatski europski zastupnici vratite se s časti iz Bruxellesa…”

Marušić je potom objasnio pet ključnih znanstvenih dokaza protiv Istanbulske konvencije i razlike između muškaraca i žena.

Dr. Bilač je komentirala kako će izgledati naše škole, ratificira li se Istanbulska konvencija: “U konvenciji ne postoje djevojčice, nego ih mi zovemo ženama što je vrlo opasno. Isto tako, ne postoje niti dječaci – nego muškarci. To znači da u drugom koraku više neće postojati pedofilija. Plenkovićev HDZ je donio odluku koja je utopila Hrvatsku! On ima svoje briselsko poslanje i on će otići, a mi živimo u ovoj zemlji i važno nam je kako će ona izgledati – radi nas i naše djece.“

Cijelu emisiju možete pogledati OVDJE:

G.S.


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

11 KOMENTARI

 1. Gsp Marusicu !
  Stvarno ” vi” mislite da smo mi taj bedasti ,sto viele zagorci !
  O kakvom konvenciji vi nama private,nas HR domoljube uopce ne interesira beste li vi za i li protiv te tzv KONVENCIJE !
  Nas interesira kao prvo da SE pronadju,identificiraju,i u domovini sahrane sve neduzne zrtve öd Bleiburga pa do Djevdjelije,da se pronadju akteri ,nihovi pomagaci i njihovih sljedbenici te da SE osude zajedno SA onima koji su zataskavali te zlocine,da SE osude svi zlocinci öd 45 do danas ,da im SE konfiscirali DVA imovina protupravno” stecena u tzv PRETVORBI” tek cemo tada po djelima Marusicu vidjeti TKO je TKO i gdje je kome mjesto !!!
  Bog i Hrvati !!!
  Za boga,za Dom i narod svoj !!!!
  S. P. R. E. M. N. I. !!!

 2. Hvaljen Isus i Marija ,moj krscanski narode !
  Gsp.Marusicu shvati me kako god zelis, ako si ti Doktor to je tvoj privatna stvar,jer uoznali smo mi puno doktora koji su ” zalutali” u politicku samo da bi profitirali a do jucer su se odricali svega krscansko i Hrvatskog ! Sto se tice tvoga clanstva 90,tih u HDZ,u iz tzv. barake ,to je isto tvoja privatna stvar.pa neznam zato nam to naglasavas nepoznam te od ranije pa neznam dali si kao i vecina ” osnivaca” HDZ,a dosao iz komunistickih redova,rukovodeci se onom starom,skim si takav si !? Moj Marusicu moram te informirati da sam ja i moj otac Jozo, Clanovi HDP,a öd njegovih osnutka 80, tih,koga je to briga,prodao sam restoran kupio kamion vojne ” opreme” i svojim kamionom dovezao u domovinu i napustio Njemacku dabei pomogao svom narodu,moga je to briga,pogotovu to ne interesira one koji su se odricali i krscanstva i hrvatstva a kojih je bilo jako puno na celu toga toga HDZ,a !
  Nemoj nam pricati Bajke Marusicu ,ta bagra komunisticka nije 2014 kidnapirala oca Jozu i ta ista bagra opstruirala istragu,pa naravno nece ga traziti oni koji su izdali analog za njegovu likvidaciju !
  Gledam te kako onako sav vazan,arogantan pricas o tom ” Vasen” HDZ,u za kojega znamo da je umijesan u moga ubojstva HR.domoljuba,koji su za razliku öd tih tvojih HDZ,ovaca,cijeli svoj zivot bili domoljubi !!!
  Ti mozes naivno i politicki nepismenom narodu pricati Bänke i prodavati ” ono pod ono” Ali nemozes te Bänke prodavati nama starim emigrantima !!!
  Znamo te pusko kada si samokres bila !!!
  Od starog dusmana nema novog prijatelja !
  Vuk samo dlaku mijenja a cud nikada !!!
  Bog i Hrvati !
  Za boga,za covjeka,za obitelji za dom i domovinu !!!
  S. P. R E. M. N. I. !!!

 3. …evo clanovi obitelji tuđman napustaju hdz sto je znak da hdz vise nije to to..pod plenkovicem..a nema li vece sramote za stranku osnivaca hdz-a da je napustaju clanovi obitelji pokojnog predsjednika…jedi ni koji c eiz ovog profitirati je stranka zlatka hasanbegovica koja je vec u petnaestak dana skocila na postotak sa kojim s eulazi u sabor..a tek je pocelo…osobno volio bi da hasanbegoviceva stranka dobije toliko postotaka de s ebez nje ne moze sastaviti vlada…bar sto s etice hdz-a..a onda cemo vidjeti kako maske padaju…i samim time ako hasanbegoviceva stzranka dobije toliko broj glasova i oduzme hdz-u dobar dio glasova tek tada ce ovaj briselski agent plenkovic pasti….jer sigurno nece pristati na koalciju sa hasanbegovicem..znajuci da ce ovaj traziti ako zeli koalciju s anjim d aplenki ne bude premijer..a to ovaj nece prozvakati…mislim plenki

 4. Mi dalje Samo sutimoi njima sve U prilog ide. Trazit pod hitno smjenu vlade rade protiv drzave I naroda trebaju otici to je jedino rjesenje bolje biti Bez nesposobni nego da njima.Bolje bi vodio jedan cobanin posten nego Plenkovic neposten.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

jedanaest + 1 =