Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Nakon što je dr. Herman Vukušić spočitao i prozvao Božu Petrova iz MOSTA da se isti vozikao službenim vozilom u Metković i u “fušu” radio te na račun poreskih obveznika imao dvostruku dobit, danas je dr. Vukušić prozvao ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda, vezano za prešućenu notornu i utužujuću izjavu tajnika Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, Vilima Ribiča, koji je 17 000 hrvatskih branitelja koji su se po novom zakonu prijavili na obradu u ministarstvo branitelja, unaprijed na perfidan način nazvao lažnim braniteljima, a što je ministarstvo tj. ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved sramotno prešutio…

Facebook objava dr. Hermana Vukušića  u nastavku,

TOMO, ZAŠTO ŠUTIŠ?

Skoro će punih mjesec dana od kako je glavni tajnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, Vilim Ribič, u Večernjem listu dao veliki intervju pod naslovom: “Novca ima za vojne avione i nove lažne branitelje, a nema ga za ljude u javnim službama”. O tom opskurnom liku, koji je jedan od najzaslužnijih što su djeci hrvatskih branitelja ukinute poticajne mjere za fakultetsko obrazovanje već sam govorio u svojoj kolumni “Društvene štetočine pod krinkom zaštite radničkih prava”, a link za taj tekst ostaviti ću na kraju ove objave.
U spomenutom intervjuu, štetočina Ribič, između ostaloga kaže i sljedeće: “Kako ima novca za daljnje bujanje lažnih branitelja? Novine pišu da imamo već osam tisuća novih branitelja, kako ima novca za to?”
Da se ne radi o Ribiču, bio bih frapiran činjenicom da je netko tko se bavi znanošću i visokim obrazovanjem tako neinformiran i neuk. Ribič, naime, sve već ODAVNO registrirane branitelje koji su po novom zakonu podnijeli zahtjev za statusom HRVI-ja proglašava novopečenim, te ujedno i LAŽNIM!!!!!
No, pored Ribičevih nebuloza, još zastrašujuća je i šutnja Ministarstva hrvatskih branitelja na ovakove izjave, pogotovu kada se radi o količini medijskog prostora koju je Ribič dobio. Ovim putem podsjetiti ću Ministarstvo hrvatskih branitelja na rezultate projekta “Istraživanje potreba i kvalitete življenja hrvatskih branitelja” Instituta društvenih znanosti “Ivo Pilar”, predstavljeni široj hrvatskoj javnosti ovih dana. Po ovoj studiji, branitelji su kao najnaglašeniji problem naveli NEGATIVAN ODNOS DRUŠTVA u javnosti prema braniteljima. Ako u Ministarstvu hrvatskih branitelja misle da ovakove izjave ne doprinose stvaranju negativnog i neistinitog stava javnosti prema braniteljima, onda je to ministarstvo postalo posve nepotrebno…
https://direktno.hr/…/drustvene-stetocine-pod-krinkom-zast…/

M.M.


Vezane vijesti; 

Dr Herman Vukušić oštro prozvao Petrova: Kolega, zašto sada šutite?

-Vilim Ribič-Novca ima za vojne avione i nove lažne branitelje, a nema ga za ljude u javnim službama


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

20 KOMENTARI

 1. Socijalističkim partijskim parazitima, koji su do jučer ” dilali ” svinjske polovice, piliće, jabuke, razne izlete na rate, radnička prava su ” zadnja rupa na fruli “, jer ih nisu sposobni i ne znaju izboriti. Za promašene politike, propalu ekonomiju, iseljavanje,…socijalistički sljedbenici krive branitelje. Poručujem ” drugovima socijalistima “, okanite se ćorava posla, napustite svoje pozicije i sinekure, pa prepustite državu na upravljanje braniteljima. Ako smo ju znali stvoriti i obraniti, znati ćemo i upravljati s njom, jer za razliku od vas mi ju volimo.

 2. Pravo je pitanje, tko su sindikalisti i tko ih stiti, za koga rade! Kad su zadnji put predali financijsko izvjesce na kraju godine! Koliko su platili poreza. Tko kontrolira clanarine i njihovo trosenje? Tko ubire zaradu od sindikalnih pozajmica( skuplji ste od banaka)!Zasto vode glavnu rijec u drzavnim tvrtkama? Koje privilegije imaju, za njih i njihovu svitu otkazi ne postoje! Naj veci pljuvaci branitelja su sindikati. Uz to je velika vecina dezertera i pljuvaca po svemu sto je Hrvatsko. Izlikom borbe za radnike bore se za svoje pozicije, svoje financije, svoje polozaje i svoje prileznice! Doci ce dan za poloziti racune, pokazati i izravnati, doci ce dan…!✌

 3. Ribičiću ne trkeljaj pred rudu. Ako imaš saznanja imenom i prezimenom objavi te lažne branitelje. Nemoj te non stop kenjati i blatiti sve branitelje i sebi dizati rejting. Da nije branitelja bilo gdje bih ti sada bio. Ajde već jednom svi koji serete po braniteljima javno prozovite imenom i prezimenom što pričate iz usta onih koji mrze sve što je povezano sa Domovinskim ratom i braniteljima srami te se više.

 4. Sram te bilo Ribiču;obi branitelji sad su istiniti branitelji ,branitelji koji su školovali svoju djecu i poslje 95. g. radili i imaju preko 30 g. radnog staža.,nisu uhljebi na državnim leđima i nisu otišli u mirovinu odmah poslje rata.A GDJE SI TI BIO? Vidi se da ti je ljepo u toj fotelji!

 5. Međed je obični šupak! TI Ribiču nije me briga što pišeš i o kome samo bih napomenio da plaću triba dobiti po učinku a koliko vidim ti ništa ne pridonosiš uz to se branitelji ne bune! Branitelji kakvi takvi su ti stvorili državu, što ti radiš osim što je pokušavaš urušit ! Sindikat ko su oni i za koga rade?

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

tri × 3 =