Podijeli

Brenton Tarrant, 28- godišnji Australac počinio je užasan pokolj; naoružan automatskim oružjem, upao je u dvije džamije i ubio najmanje 49 osoba. Odrastao je u Graftonu, malom gradu u Novom Južnom Walesu u Australiji…

U manifestu na 73 stranice, objavljenom dan uoči masakra, objasnio je zašto je odlučio napasti ljude u džamijama, iskazujući bezgranično divljenje prema Andersu Breiviku, Norvežaninu koji je 2011. godine ubio 77 osoba. On mu je, piše u manifestu, najveća inspiracija i nazivao ga je vitezom.

screenshot-automobil ubojice pun je naoružanja na kojem su ispisani svi njegovi uzori-ubojice. U automobilu glasno svira četnička urlikanija-Karadžiću vodi srbe svoje jer četnici “nikog se ne boje”-zanimljiv odaibr glazbe ovog patološkog ubojice-koji nakon ove pjesme izlazi iz svog automobila , uzima naoružanje i kao u igricama upada u džamiju-sve snimajući s kamerom na glavi i redom ubija sve tko mu se nađe na putu.Punih 15 minuta hladnokrvno je ubijao nedužne ljude koji su se našli u džamiji i one izvan nje.

U automobilu kojim se dovezao pred džamije slušao je četničku pjesmu posvećeno srpskom zločincu Radovanu Karadžiću.

 

D.K.


Podijeli

2 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 − 10 =