Dr. Franjo Tuđman prvi se na svijetu suprostavio Georgeu Sorosu 1996.:. ‘Soros i njegovi saveznici proširili su krakove kroz naše društvo’

Tuđmanova Hrvatska prva je zemlja koja je podnijela optužnice protiv Sorosevih ljudi...

Podijeli

Posljednjih godina milijarder i samoprozvani filantrop George Soros našao se u fokusu javnosti prije svega zahvaljujući upozorenjima mađarskog premijera Viktora Orbana kako je Sorosu cilj stvaranje Sjedinjenih Europskih Država, a nauštrb nacionalnih država i njihovih tradicija…

Mađarski premijer ističe kako je Soros posljednjih desetljeća imao utjecaj na unutarnju i vanjsku, gospodarsku, obrazovnu i imigrantsku politiku kako Mađarske tako i Europske unije, odnosno Europske komisije. Zbog upornih napada, u obranu Sorosa stao je predsjednik HDZ-a i premijer RH Andrej Plenković ustvrdivši kako Orban “šalje krivu poruku uopće o politici Europske unije kada su u pitanju migracije”.

Dr. Tuđman za britanski BBC o Georgeu Sorosu

Ipak, malo je poznato da je jedan od prvih državnika u svijetu koji se ozbiljno sukobio sa samoprozvanim filantropom bio upravo prvi hrvatski predsjednik i predsjednik HDZ-a dr. Franjo Tuđman, koji je na njegove sumnjive aktivnosti upozoravao svjetsku javnost davne 1996. godine.

Franjo Tuđman je tako u intervjuu za BBC 11.12.1996. godine rekao sljedeće: “[Soros i njegovi saveznici] proširili su svoje krakove kroz naše cjelokupno društvo. Soros (…) je imao dozvolu (…) sakupiti i distribuirati humanitarnu pomoć… Međutim, mi (…) smo im dozvolili da rade gotovo sve što su htjeli… Oni su uključili u svoju mrežu (…) ljude svih godina i klasa (…) pokušavajući ih osvojiti putem financijske pomoći…. [Njihov cilj] je kontrolirati sve sfere života (…) kreirajući državu unutar države…”, navodi David Horowitz konzervativni autor, istraživački novinar u svojoj knjizi “Kako su George Soros, Hillary Clinton i radikali iz 60-tih godina preuzeli Demokratsku stranku”.

Optužbe dr. Franje Tuđmana indirektno je potvrdio sam George Soros kada se 2004. u svojoj knjizi “Balon američke supremacije” pohvalio: “Moja zaklada pomogla je u uspostavljanju demokracije promjenom režima u Slovačkoj 1998. i Hrvatskoj 1999. godine … mobilizirajući civilno društvo da se riješi Vladimira Mečiara, Franje Tuđmana…”

Tuđmanova Hrvatska prva je zemlja koja je podnijela optužnice protiv Sorosevih ljudi

Hrvatskoj javnosti je također malo poznato da je Hrvatska, za vrijeme prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana bila prva država koja je podigla optužnice protiv članove lokalne podružnice Sorosevog Otvorenog društva, što se dogodilo 1997. godine, piše The New York Times.

U izdanju The New York Times datiranog 3. siječnja 1997. navodi se kako je “Hrvatska danas izjavila da su trojica visokih dužnosnika iz lokalne podružnice međunarodne zaklade za potporu koju financira američki financijer George Soros optužena za utaju poreza.

Optužnice su uslijedile nekoliko tjedana nakon anti-Soros kampanje koju je započeo predsjednik Franjo Tuđman na godišnjem kongresu svoje stranke u studenom, gdje je gospodina Sorosa proglasio neprijateljem države.

Nakon što je prije dva tjedna izvršena racija u zagrebačkim uredima Soroseve grupacije pod nazivom Institut otvoreno društvo, policija je priopćila kako su pronašli dokaze o ilegalnim financijskim transakcijama, zagrebački tužielj podigao je prijave protiv direktorice Instituta Karmen Bašić; izvršnog direktora Srđana Dvornika i računovođe Ivanke Marton.

Tužitelj je kazao kako je trojac primiao dvije plaće, jednu u hrvatskoj valuti, a drugu u dolarima koji nisu prijavili za oporezivanje. Neplaćeni porezi iznose 490.000 dolara, navodi se u optužnici, prenosi narod.hr.

U svom obraćanju u studenom, gospodin Tuđman je kazao da je Soroseva zaklada “infiltrirala hrvatsko društvo, posebno kulturne institucije i medije, s ciljem promjene vlasništva”, zaključuje The New York Times.

G.S.


Podijeli

Comments are closed.