DORH odbacio 13 kaznenih prijava protiv Milorada Pupovca…Kažu da nema kaznenog djela povrede ugleda Republike Hrvatske niti kakvog drugog kaznenog djela…

ODBAČENE OPTUŽBE...

Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu odbacilo je trinaest kaznenih prijava podnesenih protiv Milorada Pupovca zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela javnog poticanja na nasilje i mržnju iz članka 325. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona i kaznenog djela povrede ugleda Republike Hrvatske iz članka 349. Kaznenog zakona.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Dvije udruge građana i jedanaest pojedinačnih osoba podnijeli su kaznene prijave protiv prijavljenika odnosno zastupnika u Hrvatskom saboru, da je od 21. do 25. kolovoza 2019. u svojim javnim istupima, intervjuima, tiskovnim konferencijama i izjavama, počinio prijavljena kaznena djela iznoseći svoje komentare u odnosu na napade na pripadnike srpske manjine u Uzdolju i Đevrskama 21. kolovoza 2019.

Kaznene prijave odbačene su iz razloga što je nakon poduzetih provjera navoda iz prijava ocijenjeno da se u radnjama prijavljenika nisu ostvarila obilježja kaznenih djela poticanja na nasilje i mržnju kao niti kaznenog djela povrede ugleda Republike Hrvatske niti kakvog drugog kaznenog djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti, s obzirom da sadržaj izjava prijavljenika nije bio usmjeren izvrgavanju poruzi, preziru ili grubom omalovažavanju Republike Hrvatske niti je predstavljao poziv na javno nasilje i mržnju već u suštini predstavlja oštru, ali dopuštenu kritiku spomenutih događaja u Republici Hrvatskoj.

To posebice iz razloga što se u konkretnom slučaju radi i o zastupniku u Hrvatskom saboru koji predstavlja svoje biračko tijelo, a saborski zastupnici uživaju najvišu ustavnu i konvencijsku zaštitu slobode izražavanja i iznošenja svojih političkih stavova, ideja i ocjena.”

D.K.


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

1 KOMENTAR

 1. Da drug Pupi nije Srbin-citaj cetnik svi DORH-ovi ga ne bi stedjeli. Oni se njega boje.Da je to slucano neki Hrvatek koji to izrece sto je govorio i stalno govori Pupi to bi jasno bilo
  (ko decije dupe po zandaru iz Prosijaka i sinova) nedozvoljeno ili kazneno djelo za koje se po sluzbenoj duznosti pokrece izvid i postupak. Jadna moja Hrvatska i njeno pravosudje gore od Yu!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

osam − 6 =