Donald Trump: Kina je spremna učiniti sve kako bih izgubio na izborima u studenome

Podijeli

Američki predsjednik Donald Trump uvjeren je da je način na koji se je Kina nosila sa epidemijom koronavirusa dokaz da je Peking spreman učiniti sve što može kako bi izgubio na predsjedničkim izborima u studenome…

“Kina će učiniti sve što može kako bih izgubio izbore”, izjavio je u srijedu Trump u Ovalnom uredu u intervjuu za Reuters. On je rekao kako vjeruje da Peking želi da kandidat Demokrata Joe Biden pobjedi na izborima kako bi se smanjio američki pritisak na Kinu glede trgovinskih sporazuma.

Dvogodišnji trgovinski rat SAD-a i Kine u siječnju ove godine privremeno je zaustavljen nakon što je potpisana prva faza trgovinskog sporazuma kojim se Kina obvezala u iduće dvije godine kupiti američku robu u vrijednosti 200 milijardi dolara.

Trump je rekao da razmatra različite opcije kad je u pitanju odgovornost Kine za pandemiju koronavirusa. “Ima puno stvari koje mogu učiniti”, rekao je američki predsjednik, ali nije želio ići u detalje.

U ponedjeljak je Trump ustvrdio da je Kina mogla zaustaviti koronavirus prije nego što se proširio svijetom i rekao je da njegova administracija provodi ozbiljne istrage kako bi saznala što se točno dogodilo. Sjedinjene Države zauzimaju prvo mjesto po broju zaraženih (1.056.811) i umrlih od koronavirusa (61.190).H

G.S.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here