Donald Trump i Boris Johnson se usuglasili o potrebi pokretanja ekonomija…

Velika Britanija napustila je Europsku uniju početkom godine, a dogovor s Sjedinjenim Državama ključan je prioritet za Johnsonovu vladu...

Donald-Trump-i-Boris-Johnson
Podijeli

Američki predsjednik Donald Trump i britanski premijer Boris Johnson dogovorili su se da je potreban usklađen međunarodni odgovor na pandemiju koronavirusa, rekli su Downing Street i Bijela kuća u zasebnim izjavama u utorak…

Johnson, koji je bio hospitaliziran nakon što se zarazio Covidom-19, također je Trumpu rekao da se “osjeća bolje i da je na putu oporavka”, navodi Bijela kuća o telefonskom razgovoru između dvojice čelnika.

U SAD-u prosvjedi za ‘oživljavanje ekonomije’ i potpora Donaldu Trumpu za oživljavanje gospodarstva

Trump i Johnson su “ponovno potvrdili svoju blisku suradnju kroz G7 i G20 o pokretanju globalnih ekonomija i osiguravanju medicinske njege i zaliha onima kojima su potrebne”, dodala je Bijela kuća.

Dvojac je također razgovarao o trgovinskoj razmjeni.

“Čelnici su se dogovorili da će nastaviti raditi zajedno kako bi ojačali bilateralne odnose, uključujući i potpisivanje dogovora o slobodnoj trgovini što je prije moguće”, rekla je glasnogovornica Downing Streeta.

Velika Britanija napustila je Europsku uniju početkom godine, a dogovor s Sjedinjenim Državama ključan je prioritet za Johnsonovu vladu.

T.H.


Podijeli