Dok mi palimo svijeće, Srbi dižu optužnice.

Za Hrvatsku još kažu da je osvojila pobjedu na osnovu etničkog čišćenja te da nam je genocid omogućio stvaranje države...

Podijeli

Dok se u zadnje vrijeme u Hrvatskoj pojedini političari „natječu“ koji će prije zapaliti svijeće i položiti vijence za stradale srpske žrtve u hrvatskom oslobodilačkom i pobjedničkom Domovinskom ratu, u Republici Srbiji, kako pišu njihovi mediji, ubrzano se ponovno pokreću postupci za zločine hrvatske vojske nad civilima u izbjegličkim kolonama na Petrovačkoj cesti i u Svodni, 7. i 8. kolovoza 1995…

  • „Kako je u konkretnim slučajevima riječ o postupcima koji nisu javni, možemo reći da tužiteljstvo poduzima sve neophodne radnje i prikuplja činjenice i dokaze radi rasvjetljavanja ove krivično-pravne stvari“ – izjavio je za Politiku Vasilije Seratlić, zamjenik tužitelja za ratne zločine i portparol tužiteljstva.

To drugim riječima uz ostalo znači da se nakon obilježavanja Vojno-redarstvene operacije Oluja u Kninu, Srbi ne zadovoljavaju time da će Hrvati „samo paliti svijeće“ već da će drugi korak biti konkretne optužbe za „zločine“ nad „nezaštićenim srpskim narodom“ kojeg su Hrvati (sic!) istjerali na traktorima u lijepu njihovu!

“Za Hrvatsku još kažu da je osvojila pobjedu na osnovu etničkog čišćenja te da nam je genocid omogućio stvaranje države”.

Ovo je iznimno opasna podvala i laž, koja se ne smije  prešutjeti ni marginalizirati.

Vodstvo SDSS-a na čelu s Borisom Miloševićem, inače potpredsjednikom hrvatske Vlade, prvo bi trebalo odgovoriti svojim sunarodnjacima na takve teške objede, jer ako treba nekog pravno i slično goniti za stradanja u Oluji, ali i drugim hrvatskim oslobodilačkim akcijama, onda treba Republiku Srbiju, ali i Crnu Goru, koji su u to vrijeme bili „dva oka u glavi“!

Vjerujemo da će hrvatski organi gonjenja također znati odgovoriti svojim srpskim kolegama, tj. da će podignuti optužnice protiv svih onih koji su na bili koji način krivi za smrt 238 pripadnika HV-a i dvoje nestalih, odnosno da ćemo i mi napokon saznati – tko je pobio sve te ljude!

Autor / Mladen Pavković


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here