Podijeli

Stotinjak djelatnika hitne medicinske pomoći (HMP) i sanitetskog prijevoza prosvjedovalo je u ponedjeljak na Markovu trgu tražeći beneficirani radni staž, povećanje plaća i status službenih osob…

Prosvjednici traže da im se u sklopu predstojeće mirovinske reforme prizna pravo na beneficirani radni staž, da im se radi zadržavanja kvalitetnih radnika povećaju koeficijenti na osnovicu plaće, te da im se prizna status službene osobe, kao mjera zaštite zbog sve češćih napada kojima su izloženi.

“Cilj nam je pridobiti javnost i mjerodavne institucije za ostvarivanje naših prava po uzoru na policiju, vatrogasce i druge interventne službe”, istaknuo je predsjednik Hrvatske udruge djelatnika HMP-a Danijel Šota.

Upozorio je da djelatnici HMS-a i sanitetskog prijevoza ne mogu dočekati mirovinu s punim radnim vijekom. “Radni vijek do 67 godina starosti je previše za rad u hitnoj. Naš posao je terenski, mi radimo na ulici, moramo se penjati na katove i pitanje je koliko ćemo u toj dobi biti psihofizički spremni za to”, rekao je.

Foto- Sanjin Strukic/PIXSELL

G.S.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

devet + šesnaest =