Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Ponavlja li se ili je ovo samo posljedica velike afere, koja se sad može nazvati-afera IndeX-2…? Pravosuđe u toj aferi index-1 nije valjano postupilo iako su neki od sitnih manipulatora odležali 10-ak mjeseci zatvora, dok su velike ribe sve redom na slobodi!? Javna je tajna da je veliki broj lažnih diploma bio u opticaju i da ih nažalost koriste mnogi koji su ih, po svemu sudeći kupili. Neki su od tih , lako moguće na jako odgovornim mjestima po gradovima, županijama i institucijama , a da za to nisu kvalificirani, dok veliki broj hrvatskih studenata truli na zavodima za zapošljavanje, upravo zbog trulosti sustava i nečinjenja.

Školovani mladi ljudi bježe vani dok lažnjaci rade po institucijama s lažnim diplomama…

I to bi vrlo lako mogao biti jedan od razloga zbog kojeg hrvatsku napuštaju školovani mladi ljudi, jer zbog onih koji su moguće, platili i kupili diplome i sjede na nezasluženim mjestima i zasigurno loše obavljaju odgovorne dužnosti za koje se nisu školovali!?

Djelatnica s lažnom diplomom Hrvatskih studija, zbog koje je ministrica Divjak naredila izvanrednu provjeru diploma oko 90 tisuća zaposlenih u sustavu obrazovanja i znanosti, dobila je otkaz i ispitana je u policiji…

Zaposlenica kojoj su u Ministarstvu obrazovanja našli krivotvorenu diplomu dobila je otkaz, potvrđeno je iz Ministarstva obrazovanja.

Otkaz su joj uručili prošlog tjedna nakon što su redovnom provjerom vjerodostojnosti isprave otkrili da ima lažnu diplomu Hrvatskih studija.

Sada već bivša zaposlenica Ministarstva obrazovanja koja je radila na administrativnim poslovima danas je ispitana u policiji.

Predmet o lažnoj diplomi preuzima Državno odvjetništvo. 

“Važno je da građani imaju povjerenje u sustav obrazovanja i znanosti. Jednako je važno da se svi koji rade na fakultetima i školama i pošteno rade svoj posao zaštite od svih onih koji sustav žele zlorabiti. Intencija je bila da se ovim naputkom uputi ravnatelje da se diplome koje nisu provjerene provjere i da se kod novog zapošljavanja svaki put provjeri i diploma. Ovo je bio neposredan povod da smo otkrili u ministarstvu takav slučaj, rekla je  u ponedjeljak ministrica Blaženka Divjak.

D.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 5 =