Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Dino Merlin otkazao je suradnju bubnjaru Amaru Češljaru nakon što je bubljar Češljar napisao kako bi poslao tenk (Ma tenk poslati i opleti) na Hrvate koji su u Mostaru mirno prosvjedovali protiv izbora Željka Komšića u Predsjedništvo BiH. Većina medija prenijela je tu prijeteću objavu, a Merlin je danas preko svog hrvatskog agenta Vedrana Strukara poslao priopćenje u kojem je izrazio razočaranje, ali i osudio postupke svog (“bivšeg”) suradnika…

Opaska; Da je neki hrvatski glazbenik, a ne daj Bože Marko Perković Thompson napisao ovakovo nešto za muslimane ili srbe, na noge bi skočile mnogobrojne udruge i sve instuticije od Hrvatske, Srbije, EU sve do Aljaske…Međutim na ovu javno objavljenu prijeteću poruku Amara Češljara, svi su se oglušili kao da se ništa nije dogodilo! Toliko o dvostrukim kriterijima…

-Zgrozio javnost: Bubnjar Dine Merlina o prosvjedu Hrvata u Mostaru: ‘Ma tenk poslati i opleti’…

Priopćenje u cijelosti.

“Razočaran sam, tužan i oštro osuđujem nedavne postupke glazbenog suradnika Amara Češljara koji je svojim neumjesnim komentarima nanio nemjerljivu štetu timu profesionalaca i umjetnika koji sa mnom već nekoliko desetljeća diljem svijeta kroz glazbu propagiraju ljubav, mir i dobro.

Svi moji suradnici dobro znaju da moji životni svjetonazori ni na koji način ne isključuju bilo koji narod ili pojedinca i da u mom timu nema mjesta onima čiji stavovi izražavaju i pozivaju na nacionalne, rasne, religijske ili bilo koje druge vrste netrpeljivosti.

Zbog nepoštivanja osnovnih principa na kojima je zasnovano naše djelovanje, odlučio sam odmah otkazati daljnju suradnju Amaru Češljaru.

Ovim putem i primjerom pozivam sve nas na razumno djelovanje kako bi preuzeli odgovornost za svoje riječi i djela i bili korektni jedni drugima u izgradnji tolerantnije budućnosti.”

G.S.


Vezane vijesti;

Zgrozio javnost: Bubnjar Dine Merlina o prosvjedu Hrvata u Mostaru: ‘Ma tenk poslati i opleti’


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

10 KOMENTARI

  1. Posteno,a za iskreno opravdanje i djelovanje nikada nije kasno.Nisam veliki obozavatelj ali postujem njegov rad i ovo sto je napravio pokazuje da doista svojim radom zeli mir,ljubav i dostojanstvo svakom covjeku,jer otpustiti nekog s kim si radio 15 godina nije lako.Moje skromno glediste i mislim da u glazbi ,sportu i umjetnosti ne bi trebalo biti mjesta za politiku!!!

  2. Kasno Dino možda ?? Imaš dobre namjere ali šteta je nanesena i tebi i Hrvatima koji su vam dali gostoprimstvo u Hr .To je isto ko i izbor Komšića za člana člana Hrvatskog predsjednika koji je rekao da zastupa interese Hrvata u predsjedništvu a sutra kad se je probudio tužiću Hrvatsku međunarodnom sudu za pravo mora u Berlinu .

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 3 =