DINAMO ŽELI ROBERTA PROSINEČKOG! MODRI BI MU BILI VELIKI IZAZOV, A SPOMINJU SE I DRUGA IMENA…

Prosinečki je u ovom trenutku trener turskog Kayserispora, a koji je jučer pobijedio Bešiktaša!...

Podijeli

U ponedjeljak poslije podne Dinamo i sad već bivši trener sporazumno su raskinuli ugovor. Jovićević je trajao kraće od šibice na vjetru, vodio je Modre samo na sedam utakmica. Dovoljno da ga se pošalje u rezalište. Nismo ostali iznenađeni, jer su već naši izvori nakon Dinamova poraza od Rijeke na Rujevici kazivali da je njegov status upitan. O tome su neki glasnije, a neki tiše šaputali oko maksimirske šume.

Rušenje rejtinga

Odgovorni u plavom klubu šutjeli su kao da su se školovali za služenje u trapističkom samostanu, gdje se međusobno ne razgovara. Htjeli smo čuti ima li Jovićević placet da do konca prvenstva isprobava mlade igrače bez obzira na rezultat. Samo smo tako mogli dobiti odgovor na pitanje koliko su u plavom domu oni koji odlučuju spremni slušati tezu o testiranju mladih, gledati poraze i loše igre, trpjeti rušenje rejtinga i interesa za klub, donosi sportske.

Jučer poslijepodne smo ipak dobili odgovor…

– Žao nam je zbog tako brzog rastanka, ali moramo pokazati odgovornost u ovim teškim vremenima. U ime kluba zahvaljujem Igoru na velikim rezultatima koje je postigao s našom juniorskom momčadi. Vrata Dinama uvijek će mu biti otvorena – poručio je sportski direktor kluba Zoran Mamić, čije se ime odmah počelo spominjati u kontekstu preuzimanja Jovićevićevog mjesta.

Na isti način, preko klupske službene stranice, oglasio se i Jovićević…

– Imao sam najbolje namjere, ali nogomet je takav. Lopta mi nije vratila ovaj put, ali odlazim uzdignuta čela iz svog kluba jer ne želim biti opterećenje u ovim vremenima. Zahvaljujem se klubu na povjerenju, na prekrasnim godinama u nogometnoj školi te prilici koju su mi dali u prvoj momčadi. Uvijek ću biti dinamovac i vjerujem kako je ovo samo doviđenja, a ne zbogom najdražem klubu.

Dinamo nikad nije trpio poraze i loše rezultate, baš nikad. Filozofija se nije promijenila. Ako zapne, najlakše je odvezati trenera od klupe i pustiti ga da otpliva niz rijeku. To je napravljeno mnogo puta i zato nas nije začudilo da se dogodilo opet. Očito mu nisu kazali: “Nema veze, Igore, samo ti testiraj mlade.” Bilo je, čini se, ipak: “Sorry, but je.. ga.” Tako to zna biti, tapšu te po ramenu, ali na koncu ti se zahvale na suradnji i požele sreću u budućnosti. Nakon svega nameće se logični zaključak da ja Jovićević poteze vukao na svoju ruku i to ga je koštalo glave…

Nasapunana klupa

Po informacijama koje smo iz različitih izvora dobili jučer nakon smjene, klupa mu je već bila toliko nasapunana nakon blijedih partija protiv Gorice, Rijeke i Intera, da se na njoj ne bi održali i članovi gorske službe spašavanja. Rijeka je očito samo bila točka na ‘i’.

Tko će preuzeti Dinamo nakon završetka sezone? Po maksimirskim pričama nagovaraju Zorana Mamića, kažu mu da je on najlogičnije rješenje. Praktički nakon prvenstva nema stanke, nema priprema, pa je idealno da momčad preuzme čovjek koji poznaje sustav, momčad i kompletnu organizaciju u Dinamu. Mamić se već pokazao kao uspješni trener Modrih, osvojio je tri prvenstva i dva Kupa. Nakon odlaska iz Dinama, vodio je uspješno i Al-Nasr, Al-Ain i Al-Hilal. U Dinamo se vratio kao sportski direktor, a sada bi ga maksimirski čelnici opet željeli vidjeti kao trenera.

Spominjalo se da je jedan od kandidata i šef nogometne škole Željko Kopić, također čovjek iz sustava, a neki su spominjali i trenera druge momčadi Gocu Sedloskog. Dakle, to bi značilo da se Dinamo definitivno orijentirao na trenerske usluge ljudi iz sustava. Nakon naprasnog odlaska Bjelice, klupu je preuzeo Jovićević, a sad se opet poseže za provjerenim kadrovima iz plavog doma. Makar, neki izvori tvrde da bi na koncu sezone Modri mogli potegnuti i u susjedstvo, kod Lokomotive. Goran Tomić je napravio sjajne uspjehe s tim klubom, mnogi ga vide kao jako dobro rješenje za užarenu maksimirsku klupu.

Veći izazov

Međutim, najveća maksimirska želja navodno je – Robert Prosinečki! Legendarni nogometaš, miljenik svih hrvatskih navijača, umjetnik s loptom koji je proteklih godina izrastao u vrsnog trenera. Prosinečki je u ovom trenutku trener turskog Kayserispora, koji je zimus preuzeo u izgubljenoj situaciji, a sada ga je doveo korak do ostanka u ligi. Dinamo je sigurno daleko veći izazov od Kayserispora…

Uglavnom, u plavom domu se nisu odlučili za brzopleta rješenja, uzeli su time-out,donosi sportske..

D.J.


Podijeli