Dar HKM Bern za obnovu zagrebačke katedrale

Nakon Austrije, fra Gojko, magistar pedagogije i povijesti, više od desetljeća, pastoralno djeluje u Švicarskoj u kojoj je 12 hrvatskih katoličkih misija...

Podijeli

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u ponedjeljak, 20. srpnja u prostorijama Nadbiskupskoga bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu s voditeljem Hrvatske katoličke misije Bern fra Gojkom Zovkom koji je uime vjernika HKM Bern nadbiskupu uručio donaciju za obnovu u potresu stradale zagrebačke katedrale…

Zahvalivši na prikupljenoj financijskoj pomoći i solidarnosti, kardinal Bozanić je s fra Gojkom razgovarao o crkvenim prilikama i pastoralnom djelovanju hrvatskih katoličkih misija u Švicarskoj, posebno u izazovnim okolnostima širenja bolesti Covid-19, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.
Nakon Austrije, fra Gojko, magistar pedagogije i povijesti, više od desetljeća, pastoralno djeluje u Švicarskoj u kojoj je 12 hrvatskih katoličkih misija.
Njihovu pastoralnu skrb vode članovi Hercegovačke franjevačke provincije sa sjedištem u Mostaru. Pomažući ljude u domovini, osobito tijekom Domovinskoga rata, vjernici HKM Bern prepoznatljivi su po svojoj karitativnoj pomoći u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here