DANI PONOSA I SLAVE: U Tomislavgradu se okupili ratni tenkisti…FOTO…

U ime organizatora sve je nazočne pozdravio Mijo Šteko"-Žuta glava, legendarni tenkist iz Tomislavgrada...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

U Tomislavgradu u nedjelju, okupili se tenkisti iz Domovinskog rata u organizaciji udruge bivših tenkista “Kralj Tomislav”, što je već postalo tradicionalno.

Na susretu druženju ratnih tenkista oklopno mehaniziranih postrojbi HVO nazočili su pripadnici 1 gardijske brigade “Ante Bruno Bušić”, brigade “Rama”, brigade dr. “Ante Starčević” iz Uskopja, brigade “Petar Krešimir IV”iz Livna, brigade “Eugen Kvaternik” iz Bugojna,pukovnije “Hrvoje Vukčić Hrvatinić” iz Jajca, “Kupreške bojne” i gosti branitelji iz Hrvatske.

U ime organizatora sve je nazočne pozdravio Mijo Šteko”-Žuta glava, legendarni tenkist iz Tomislavgrada.

Nakon pozdravnih riječi upućenih svim nazočnima, u zahvalu i prisjećnje, položeni su vijenci i upaljene svijeće za sve poginule i nestale hrvatske branitelje.Na spomeniku nakon polaganja vijenaca je upriličena molitva.

Nakon polaganja vijenaca i mise, svi nazočni su ovaj susret ovjekovječili zajedničkim fotografiranjem, nakon kojeg su nastavili ugodno druženje u Športsko rekreakcijskom centru “Šumarska kuća” u Grlima.

Zanimljivo je da na ovaj velebni skup tenkista iz Domovinskog rata u Tomislavgrad nije došao ni jedan predstavnik ili izaslanik bilo koje institucije iz BiH i Hrvatske. Nisu došli upravo oni koji se često u svojim političkim kampanjama i pamfletima jako rado spominju hrvatskih branitelja ko braće rođene. Ali ovaj, kao i svaki put prije, na ovom skupu i druženju tenkista nije se pojavio ni jedan od njih, što ide njima na dušu i savjest te ovakav namjeran propust sve govori o njima i za njega nema opravdanja. Jednom riječju, sramotno. U svakom slučaju, tenkisti su se lijepo družili i bez njih se zajedno prisjetili Dana ponosa i slave,kao i mnogo puta prije. izvor i foto-ovdje

G.S.

 

 

 

 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

pet × 2 =