Damir Krstičević odlučio: Ostajem potpredsjednik Vlade i ministar obrane!

Podijeli

Damir Krstičević objavio je u ponedjeljak kako je, nakon brojnih razgovora s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem, odlučio da će i dalje nastaviti obnašati dužnosti potpredsjednika Vlade i ministra obrane.

„Nakon brojnih razgovora s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem, odlučio sam kako ću i dalje nastaviti obnašati dužnosti potpredsjednika Vlade i ministra obrane.
“Javnosti su poznati razlozi zbog kojih sam ponudio svoju ostavku”, već sam ih više puta javno obrazložio i želim odlučno demantirati bilo kakav drugi skriveni razlog ili motiv”, navodi se u izjavi koju je vezano za ponuđenu ostavku na dužnost ministra obrane, dao potpredsjednik Vlade i ministar obrane.

U izjavi, koju prenosi Ministarstvo obrane, Krstičević je zahvalio pripadnicima Oružanih snaga koji su zajedno sa svim ostalim gasiteljima uz nadljudske napore obavili ogroman posao u obrani od katastrofalnog požara te poručio kako mu je čast biti na čelu Ministarstva obrane i sa svojim timom nastaviti velike projekte u Ministarstvu obrane (MORH) i Oružanim snagama RH (OS RH)

“Pripadnici Oružanih snaga zajedno sa svim ostalim gasiteljima uz nadljudske su napore obavili ogroman posao u obrani od katastrofalnog požara i ovom prilikom im se od srca zahvaljujem.
Proteklih dana zvali su me pripadnici HV-a, kolege generali i ministri, međutim posebno sam zahvalan predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću na bezrezervnoj potpori ne samo meni, nego što je još važnije i svim projektima koje sam zajedno sa svojim timom pokrenuo u svrhu jačanja Oružanih snaga Republike Hrvatske i izgradnje boljeg i učinkovitijeg sustava Domovinske sigurnosti. Upravo je ta potpora razlog ove moje odluke.”
Čast mi je, istaknuo je Krstičević, biti na čelu Ministarstva obrane i sa svojim timom te u suradnji s drugim ministarstvima i Predsjednicom Republike i vrhovnom zapovjednicom Oružanih snaga Kolindom Grabar-Kitarović nastaviti velike projekte od iznimne važnosti za jačanje Oružanih snaga, sigurnosti, prosperiteta i gospodarskog razvoja Republike Hrvatske.
Na kraju, je zahvalio brojnim prijateljima hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata te  brojnim građankama i građanima koji su mu ovih dana slali poruke potpore.H

A.G.


Podijeli