VIDEO Dalj – Hrvatski Alamo 1. kolovoza 1991. – Sjećanje na stravičan srbočetnički i jugofašistički JNA pokolj u Dalju…To je bio plač urlanje, nešto neopisivo, strašno!

Jugofašistička agresorska jna u napadu na Dalj ubija sve pred sobom
Podijeli

Jugofašistička agresorska jna u napadu na Dalj ubija sve pred sobom

Bijeg stanovnika iz okupiranog Aljmaša, Dalja i Erduta prema Osijeku tek je dio strašnih događaja koji su se nizali od ranog jutra 1. kolovoza 1991. istočno od Osijeka.

Snažan topnički napad jugofašističke jna i srbočetničkog agresora na Dalj i Erdut počeo je rano ujutro u 3 sata i 30 minuta. Nakon topničke pripreme iz više je smjerova krenuo i kombinirani napad oklopno mehaniziranih pješačkih snaga jugofašističke jna i srpskog agresora koje su do tada bile raspoređene na području Srbije.

izvlačenje civilnog sranovništva na splavima koji su bježali pred srbočetničkim agresorom

Dok su slabo naoružani branitelji odolijevali napadima i trpjeli velike gubitke u ljudstvu, civilno se pučanstvo žurno izvlačilo prema Dunavu gdje su se oko 10 sati ukrcali na prvi šlep. Čekalo ih je sedam godina progonstva.

poginuli jugofašističkih agresorskih granata u Dalju

Zastrašujući napad na Policijsku postaju Dalj pokazao je svu brutalnost jedinica Jugoslavenske narodne armije koje su do tada pred međunarodnom javnošću glumile neutralnu stranu, ali je napadom na Dalj pokazala svoje pravo jugofašističko agresorsko lice.

Stanovnici Aljmaša, Dalja i Erduta koji su ostali u svojim kućama pretrpjeli su neopisiva mučenja. U Dalju je bio i logor u kojem su svakodnevno na najokrutniji način mučeni nedužni muškarci, žene i djeca.

Do danas nitko nije odgovarao za strahote koje su prošli.

Kao što je jasno vidljivo na naslovnoj fotografiji agresorske jugofašističke jna vijori se jugofašistička zastava sa crvenom zvijezdom petokrakom u sredini je onaakaa i potpuno ista onima koje se vijore na tzv antifašističkim dernecima po Hrvatskoj, umjesto da se zakonom zabrani ta zločinačka jugoslavenska zastava Ustavom ili zakonom RH sa njima mašu nazočni koji daju potporu ovom zlu od bivših predsjednika RH, saborskih zastupnika ne pridajući nikakvu važnost Rezoluciji EK koja je izglasana 2019 godine u kojoj su vrlo jasno zabranjene sve totalitarističke zastave i simboli među koje sasvim sigurno spada i ova jugofašistička sa crvenom petokrakom koju su devedesetih u brutalnoj agresiji na Hrvatsku koristili agresorska jna i srbočetnici koji su na kapama i vojnim kacigama imali također crvenu zvijezdu petokraku pod kojoj su sijali smrt po cijeloj okupiranoj Hrvatskoj sve do 1995 godine kad je bljesnula Hrvatska Oluja i natjerala ove kukavičke srbočetničke zločince u bijeg u Srbiju odakle su i došli ubijati po Hrvatskoj nevin hrvatski narod.

M.M.


Podijeli