Podijeli

Zlatko Dalić dobio je još jedno veliko priznanje. Hrvatski izbornik u Milanu je ovog ponedjeljka, u prestižnom kazalištu Teatro dal Verme, primio Gianni Brera nagradu. Riječ je o priznanju nazvanom po pokojnom istaknutom talijanskom sportskom novinaru…

Hrvatski izbornik Dalić je nagrađen za iznimno postignuće u 2018. godini, a radi se, naravno, o osvajanju svjetskog srebra s Vatrenima na povijesnom pohodu u Rusiji.

“Moram se zahvaliti svojim igračima. Mi smo mala, ali ponosna zemlja i primanje ovakve nagrade važno je ne samo za mene, već i za sve igrače u Hrvatskoj. Moj je san trenirati ovdje, u Italiji”, izjavio je Dalić nakon što mu je uručeno priznanje.

Rad hrvatskog izbornika nahvalio je i direktor Intera Beppe Marotta:

“Dalić zaslužuje ovu nagradu. On je postao hrvatski izbornik u teškoj situaciji i dokazao je kako je jedan od najboljih trenera na svijetu”, komentirao je čelnik iz talijanskog giganta.

Inače, ovdje se radi o nagradi u čijoj anketi glasaju novinari, treneri i javne ličnosti, a dodjeljuje se za najveća dostignuća u godini te za životno djelo. Napomenimo i kako je Dalić prvi Hrvat kojem je ta nagrada pripala od 2001. godine, tj. otkako se dodjeljuje. I jedini čovjek izvan Italije koji je ove godine dobio Breru.

Nitko iz svijeta međunarodnog sporta nije toliko fascinirao Talijane kao Dalić.

D.J.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

jedan + četiri =