DALIĆ ODUŠEVLJEN: ‘STAVILI SMO STVARI NA SVOJE MJESTO! POKAZALI SU DA IM JE MJESTO U REPREZENTACIJI!‘

Nakon 2:1 pobjede Vatrenih protiv Švicarske oglasili su se izbornik Dalić i glavni protagonosti... .

Podijeli

Nakon 2:1 pobjede Vatrenih protiv Švicarske oglasili su se izbornik Dalić i glavni protagonosti…
Napokon je palo prokletstvo  “nepobjedivosti” švicaraca nakon 4 uzastopna meča.

Prvi je bio strijelac pobjedničkog gola Mario Pašalić u razgovoru za Novu TV.

“Napokon da se i meni otvorilo u reprezentaciji. Presretan sam. Drago mi je što sam golom pridonio pobjedi i što smo skinuli, recimo, prokletstvo protiv Švicarske. Drago mi je da se širi krug reprezentativaca, da se širi krug mladih igrača. Dobro će doći i njima i reprezentaciji.

Što je izbornik govorio na poluvremenu, upitan je Pašalić.

“Rekao nam je da stojimo čvrsto, kompaktno. Da ih čekamo u formaciji i to je dobro funkcioniralo’

image

 FABRICE COFFRINI/FOTO-AFP

*Publika.

“Bilo je fantastično, osjećali smo se kao da igramo kod kuće.”Vidjeli ste da igramo bolje kad je naša vjerna publika uz nas i onako navija, rekao je Dalić

Onda je pred kamere došao debitant Ante Budimir koji se istaknuo asistencijom za pobjednički gol.

“Stvarno sam sretan i ponosan što sam imao priliku igrati za Vatrene. Mislim da u pravom ozračju idemo na Švedsku i Francusku. Naša je ekipa prepuna kvalitetnih igrača, a svoju priliku treba iskoristiti. Dao sam svoj maksimium i eto, pomogao ekipi da ostvari pozitivan rezultat”, rekao je Budimir, pa dodao:

“Na početku smo htjeli steći sigurnost i kontrolu, a u drugom smo dijelu ulaskom iskusnijih igrača uspjeli do toga doći. Kako protiv Švedske? Jasno je koji je cilj, ostati među elitom u Ligi nacija. Čeka nas tvrda utakmica, ali na pravom smo putu”, zaključio je Budimir.

Na kraju se oglasio i izbornik Zlatko Dalić.

“Čestitam dečkima na pobjedi koja nam je zaista trebala i navijačima koji su bili u većini na utakmici. Ova će nam pobjeda dobro doći u pripremi za Švedsku i Francusku.Tražili smo se na početku, bilo je puno novih igrača. Ali na kraju smo stavili stvari na svoje mjesto, a neki su igrači pokazali da im je mjesto u reprezentaciji. Treba se dokazivati iz utakmice u utakmicu, treba nam vremena da se posložimo, ali hoćemo”, rekao je Dalić.

Hrvatska je dobila širinu igrom Bradarića i Budimira, zar ne?

“Jesmo, sigurno da jesmo. Međutim, treba se stalno dokazivati, iz utakmice u utakmicu, ovo je samo jedna u nizu koja je prijateljska. Nama treba vremena da se posložimo, a posložit ćemo se, to je sigurno. Možda sad ne izgledamo baš najbolje, ali hoćemo. Sad smo pobijedili i dobili samopouzdanje i sigurnost, jer smo bili malo poljuljani. Sad imamo jednu jasniju sliku, popravili smo atmosferu i znamo da možemo, digli smo se, idemo dalje”.

Nije se zaboravio zahvaliti navijačima s tribina koji su nas glasno bodrili.

Bilo je fantastično, osjećali smo se kao da igramo kod kuće.Vidjeli ste da igramo bolje kad je naša vjerna publika uz nas i onako navija, rekao je Dalić.

D.J.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here