DALIĆ ISKRENO! ‘ŠTO BI SAD TREBAO, DA ODEM? NEMA ŠANSE! MOŽDA TO NETKO JEDVA ČEKA, ALI SAM ĆU OTIĆI KAD BUDE VRIJEME‘

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije gostovao je u razgovoru za RTL televiziju...

Podijeli

Hrvatska je na otvaranju Lige nacija doživjela dva teška poraza. Izabranici Zlatka Dalića poraženi su od Portugala i Francuske na startu natjecanja, a to je za sobom odmah povuklo mnoga pitanja…

Baš je izbornik Dalić dao je intervju za RTL televiziju u kojem je je odgovarao na mnoga postavljena mu pitanja…

– Što bi sad trebalo biti? Da nakon svjetskog srebra i kvalifikacija za Europsko prvenstvo ja potonem? Na nema šanse. Možda netko to jedva čeka, ali to je njegovo pravo i mene to ne zanima. Ja znam svoj put i svoju ideju i od toga neću odustati. Sam ću napustiti reprezentaciju kad vidim da više ne mogu raditi taj posao”, iskren je bio izbornik.

Nije bio zadovoljan nastupima nekih igrača, a odgovorio je i na kritike koje mu je dio javnosti uputio za minutaže nekih igrača. Ponajprije se to odnosi na Brunu Petkovića.

– To je bila moja odluka. Bruno Petković je ušao u Portugalu i dao je gol. Ali nije spreman. Nije na nivou koji bih ja očekivao od njega. Kad dođeš u reprezentaciju moraš biti maksimalno spreman i motiviran, pogotovo jer je njemu krenulo prvenstvo. Ne možeš doći u reprezentaciju s 20 posto kapaciteta i očekivati da ćeš igrati – otvoreno je rekao Dalić koji je priznao vlastite pogreške, posebno u prvoj utakmici.

– Vjerojatno sam pogriješio u pripremi utakmice, pogotovo za Portugal. Pali smo nakon 10 minuta bez trčanja i bez agresije – zaključio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije  Zlatko Dalić…

D.J.

 


Podijeli