Podijeli

DA SE NE ZABORAVIKIJEVO
Nakon postavljanja barikada u 14.32 na Polači i Civljanima koje su bile prve barikade u Hrvatskoj. Nakon povratka helikoptera hrvatske policije u Zagreb, koji su bili presreteni avionima JNA. Proglašenja objave rata Hrvatskoj i hrvatskom vrhovništvu u ime srpskog naroda koje je pročitao dr. Milan Babić na radio Kninu u 19.00.
Stanovnici Kijeva organizirali su se obranu s 19 pušaka, 2 pištolja i 500 kg privrednog eksploziva koji se tu zatekao radi izgradnje vodovoda. Dakle 17. Kolovoza 1990 smo BILI PRVI KAD JE TREBALO.
Kijevo u 375 dana, okruženja pružilo je Hrvatskoj sve što je moglo.
Na Kijevu su svoj zločinački put započeli Ratko Mladić i Milan Martić. Na Kijevu su prvi put od 2 svjetskog rata prekršene sve međunarodne konvencije na tlu Europe od uskraćivanja vode, struje, liječničke pomoći, lijekova i dostave hrane.
Na Kijevu je pokazano jedinstvo domovinske i iseljene Hrvatske, kao i odlučnost hrvatskog naroda za stvaranje Hrvatske države, po cijenu napada na JNA ( Skup na Banovini u Splitu).
U Kijevu je ustrojen prvi logor pod okriljem UNPROFOR-a.
Kijevo je bilo i ostao simbol stradanja i otpora Hrvatskog golorukog puka velikosrpskoj agresiji na RH i u sve do jednoj poslanici Prvog Hrvatskog Predsjednika dr. Franje Tuđmana je bilo svrstano uz bok Vukovara, Škabrnje, Knina, Dubrovnika, Zadra, Gospića, Pakraca, Sunje itd.
Skupina branitelja u suradnji s Župnim uredom Kijevo donacijom dobrih ljudi organizira ovu manifestaciju pod motom DA SE NE ZABORAVI.

M.M./Viribus Unitis


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 + 11 =