Cvitanović: Manjak sportske sreće koštao nas je uvjerljive pobjede

gnk dinamo
GNK Dinamo/Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Podijeli

Trener prve momčadi Dinama, Mario Cvitanović, održao je press konferenciju nakon 2:1 pobjede protiv Odds BK-a u 3. pretkolu UEFA Europa Lige.

– Nisam zabrinut, jer smo pobijedili. Znali smo da će biti relativno teško i da sve ovisi o nama. Tako je utakmica i izgledala. Čestitam igračima, dali su apsolutno sve unutar sebe i samo nas je nedostatak sportske sreće odvojio od rezultatski uvjerljive pobjede. Također čestitam igračima što su se uspjeli vratiti nakon 0:1 i jedne kontre, to me veseli i to je pozitivno – započeo je trener Cvitanović, te nastavio: – Morate znati da jednostavno nije lako igrati na punu obranu, kad se protivnik povuče, ali u takvoj situaciji stvorili smo 7-8 vrlo kvalitetnih šansi, i to pokazuje kvalitetu koju posjedujemo. Naravno u takvom ritmu, malo smo se potrošili, bio je evidentan pad u drugom dijelu, međutim i u drugom dijelu stvorili smo 2-3 dobre situacije. Sreća je htjela da je protivnički golman bio igrač utakmice. Sad se moramo pripremiti za sljedeću prvenstvenu utakmicu, i u četvrtak ići u Norvešku po prolaz. 

Je li Odds bio bolji o očekivanja? – Gledali smo dosta utakmica, dobro smo izanalizirali njihovu igru, upravo su se događale situacije koje smo pripremali uoči utakmice. 

Uzvratna utakmica igra se na umjetnoj travi, hoće li to biti problem? – Za prolaz ništa ne može biti problem! 

Je li vas gostujući trener iznenadio? – Nismo bili iznenađeni, izgleda da se dobro poznajemo iako se po prvi put susrećemo.

Protiv Odds BK-a nije igrao Benković. Koji su razlozi? – Benković je u programu za Osijek, odigrao je dvije utakmice u prvenstvu, dok je Lešković vrlo dobro odradio svoj posao.

Je li trener zadovoljan igrom u obrani? – Kad igramo na ovakav način, kad su naši stoperi bili na njihovih 35 metara u određenim situacijama, jednostavno ne možemo očekivati da svaki pas bude točan. Imali su ogroman prostor za kontru, i naravno da se dogodi situacija kao takva. Međutim, mi smo Dinamo, želim da igramo napadački, da pobjeđujemo. Ali, jednostavno vrlo je teško probiti 10 igrača koja su u svojih 30 metara, moramo imati razumijevanje za takve situacije. I na kraju, ne dam na svoje igrače! 

Hoće li uzvrat biti lakši, vjerujete li u prolaz? – Da ne vjerujem, ne bi ovdje ni došao! 

izvor ovdje


Podijeli