Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Hrvatski borac slobodne borbe 44-godišnji Mirko Filipović ostvario je devetu uzastopnu pobjedu u 51. borbi u karijeri, svladavši 32-godišnjeg salastog Amerikanca iz Guama- Roquea Martineza, prekidom nakon pet minuta borbe u prvoj rundi…

Dvoboj dvojice boraca s nizom od osam pobjeda počeo je otvorenim okršajem na sredini ringa, no nakon toga niti jedan borac nije krenuo dovoljno agresivno i ponudio više akcije. Cro Cop je pokušavao low-kickovima, kickovima, dok je Martinez vrebao svoju priliku. I došao je do nje nakon što je osujetio Mirkov middle-kick, uhvatio mu nogu i odveo ga do konopaca. No, nije ga uspio srušiti, kao ni minutu poslije, ovoga puta u kutu. Cro Cop se ponovno uspješno obranio, uz nekoliko dobrih udaraca u klinču.

A onda je sijevnuo Mirkov lakat. Dogodilo se to nakon četiri  i 58 sekundi, a prekidu su prethodile razmjene u klinču tijekom kojih je Mirko sjajno plasirao lakat i raskrvario svog protivnika.

Preko čela mu je procurila krv i sudac je morao prekinuti meč da bi Martinez bio pregledan od strane liječnika. Iako posjekotina nije izgledala niti približno velika usporedivo s onima s kakvima borcima u UFC-u i Bellatoru bez problema nastavljaju borbu, krvarenje je bilo toliko da su liječnici odlučili zabraniti nastavak borbe te je Mirko Filipović došao do pobjede tehničkim nokautom.

 

Do prekida je došlo nakon što je “Cro Cop”, stisnut u kut ringa u kultnoj Saitama Areni, laktom pogodio Martineza u čelo i napravio mu posjekotinu iz koje se niz lice američkog borca počela slijevati krv. Kako liječnici nisu mogli zaustaviti krvarenje, prema pravilima Rizina, pod čijim je okriljem organizirana borba, meč je prekinut, a Mirko Filipović proglašen pobjednikom.

Tako je “Cro Cop” došao do svoje 37. pobjede (37-11-2), a devete zaredom, iako je prije samo nekoliko mjeseci morao na operaciju prednjeg križnog ligamenta lijevog koljena, od čega se nevjerojatno brzo oporavio.

Martinez je tu informaciju tijekom borbe pokušao iskoristiti, često upućujući udarce nogom upravo u Mirkovo lijevo koljeno, a posebno kad su se dvaput našli u klinču u kutu ringa. No, Filipović je sve te napade 12 godina mlađeg borca izdržao, odlično se obranio i odlično izvedenim kontranapadom uputio udarac kojim je završio brobu.

Unatoč pobjedi, Filipovićeva reakcija nakon što je borba zaustavljena, jasno je pokazala kako je Mirko želio do pobjede doći na drugačiji način te da je bio spreman za dugotrajnu borbu s Martinezom, kojemu je nanio peti poraz u njegovoj 20. borbi (13-5-2).

Filipović se svojim fanovima na Facebooku obratio kratkom i jasnom porukom i fotogafijom.

Na njoj se Cro Cop nalazi u društvu Stipe Drviša, a uz zabilježeni trenutak kratko i jasno stoji riječ – “Pobjeda”.

D.J.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

3 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 − jedan =