Podijeli

CRO COP Mirko Filipović jučer odletio u New York uoči skorašnje borbe protiv Roya Nelsona…

Mirko Cro Cop Filipović (44) jučer je u pratnji Stipe Drviša, odnosno svojeg već uobičajenog pratećeg tima, odletio u New York. Naime, do dvoboja s Royem Nelsonom (42) u okviru Bellatora preostalo je još manje od šest dana. New York je prva postaja Cro Copova puta jer je ondje predviđena i konferencija za novinare tijekom ovog tjedna, a uoči borbe zakazane za 16. veljače u Montvilleu (Connecticut).

– Spremio se jesam dobro, odnosno upravo onako kako sam želio. Nikakvih problema nemam, radujem se borbi – bilo je sve što je neposredno prije polijetanja iz Zagreba rekao Mirko Filipović.

Nešto prije je, pak, u kamere Nove TV prozborio i koju o suparniku koji mu je vrlo dobro znan. Borili su se dosad jednom, prije osam godina u Las Vegasu, u UFC-u, i tada je Nelson slavio.

On je odličan parteraš, malo nezgrapno izgleda, ali je majstor brazilske jiu-jitse, ima odlična rušenja i sigurno će ići na to. Njegov mu je zaštitni znak, kao meni high-kick, takozvani swing desnom rukom. Radili smo na tom na pripremama, tako da mu to ovaj put neće proći.

Inače, na istu je temu, laganog podsjetnika na UFC u Las Vegasu 2011., za američke medije ponešto rekao i sam Nelson.

– Ne zanima me kakav će Cro Cop doći u kavez. Sve dok sam ja pravi Roy, to mi nije ni najmanje bitno. Ako dođe bolji Cro Cop, to je sjajno za mene jer ću automatski i ja morati biti bolja verzija sebe – samouvjereno će Amerikanac koji se baš ne može pohvaliti sjajnim omjerom u zadnje vrijeme. Naime, u zadnjih 10 borbi izgubio ih je čak 8, računajući i posljednje dvije. S druge ga strane čeka Mirko Filipović s najboljim nizom u karijeru, 10-0.

D.J.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

tri × četiri =