CRKVENA ISTRAGA OTKRILA: Svećenik optužen za pedofiliju, lažno je prijavljen!

MEDIJI GA RAZAPELI A SVEĆENIK LAŽNO PRIJAVKJEN I NEVIN

Ilustracija
Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Nakon što je u medijima Splitsko-makarska nadbiskupija objavila da je suspendirala svećenika radi crkvene istrage zbog prijave za pedofiliju, u Crkvi se u cijeli slučaj uključila i policija. Točnije, nakon unutarcrkvene istrage, koja se privodi kraju, kako Večernji doznaje, redovnička provincija, kojoj pripada osumnjičeni redovnik, odlučila je podnijeti kaznenu prijavu protiv osobe koja je prijavila svećenika zbog lažne prijave kaznenog djela.

– U policiji su nam rekli da to sada nije potrebno, jer su se oni, nakon što je informacija objavljena u javnosti, odlučili uključiti u postupak te da će oni provesti istragu. S naše strane sve im je dostupno pa su naši svjedoci lišeni obveze šutnje koju su imali dok je trajao crkveni postupak – saznalo se od provoditelja crkvene istrage.

Kako se može doznati, 78-godišnji svećenik, koji je prijavljen za seksualno zlostavljanje, negira krivnju i odbacuje optužbe iz prijave. Za seksualno zlostavljanje prijavila ga je jedna osoba za događaj koji se zbio prije 20-ak godina.

No kada je podnio prijavu, u Crkvi su mu rekli da mora imati i svjedoke za prijavu, koji su vrlo brzo otpali kao neautentični. A onda su, kažu u Crkvi, uslijedile ucjene pod krinkom nagodbe da se „afera“ ne objavi u javnosti. Prvo je „oštećeni“ tražio 15.000 eura, a nakon toga i stan od Crkve, čemu nije udovoljeno, nego je pokrenut redovni crkveni postupak za ovakve slučajeve.

Na mnoge upite zašto u Crkvi nisu cijeli slučaj prijavili i policiji, odgovaraju kako su sami morali provjeriti vjerodostojnost prijave te da bi u sljedećoj fazi, ako bi se pokazalo da ima indicija, slučaj svakako prijavio policiji. Također, znakovito je da niti oštećena osoba nije podnijela prijavu policiji.

No, policija se sada uključila po službenoj dužnosti i istražit će sve okolnosti. Odnosno, neovisno od crkvenog procesa, ako se utvrdi da je prijavljeni svećenik kriv, protiv njega podnijet će kaznenu prijavu, no ako se utvrdi da se radilo o lažnoj prijavi, onda će kaznenu prijavu adresirati na podnositelja lažne prijave kaznenog djela.- piše Večernji list

L.K.


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

8 KOMENTARI

 1. Interesantno koji likovi prijavljuju svećenike za zlostavljanje jedan od njih prevarant koji je zbog toga ležao u zatvoru , a drugi u slučaju bivšeg bibinjskog župnika don Nedjeljka Ivanova kojeg je prije nekoliko godina
  prijavio Josip Lisica član sekte Komajna “duhovnim imenom Ananda” , inače ta sekta se bavi poligamijoj imaju po nekoliko žena , a glavni od te sekte Franjo Miličević ” Aba Aziz Makaja ” ima čak pet žena i svi se jebu između sebe kao pacovi i takvi likovi prijavljuju svećenike za zlostavljanje ! Fuj
  http://arhiva.nacional.hr/clanak/19885/nas-orgazam-traje-puni-sat-vremena

 2. Štoje taj šutio Dvadeset godina,mora da je ga netko od Pedera naguzio pa sad hoće svalit krivnju na Svećenika,i traži od Crkve stan i novac,kad su tako vidim dosta vas protiv Crkve onda što tražite pomoć u Crkvenom Karitasu imate Vladu i Plenkija tražite od njih pomoć!!!!!!!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

četiri × 1 =