COVID-19: Bliži li se proglašenje završetka epidemije u Republici Hrvatskoj?…

U skladu s povoljnom epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj Nacionalni stožer civilne zaštite donio je tri nove odluke...

Podijeli

U skladu s povoljnom epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj Nacionalni stožer civilne zaštite donio je tri nove odluke, prenosi koronavirus.hr – službena stranica Vlade Republike Hrvatske za pravodobne informacije o koronavirusu…

Voditelj Stožera Davor Božinović objavio je kako se od 18. svibnja ukidaju mjere ograničenja za javni prijevoz u linijskom obalnom pomorskom prometu, čime će se omogućiti uspostavljanje redovnog voznog reda. Cjelovitu odluku pročitajte OVDJE.

Izvijestio je i o stavljanju izvan snage odluke o izvanrednoj brzobrodskoj liniji Olib-Silba-Premuda-Zadar, koja je bila uvedena zbog opskrbe otoka (Cjelovitu odluku pročitajte OVDJE), te izvanredna teretna linija Zadar-Ancona. Cjelovitu odluku pročitajte OVDJE.

Božinović je najavio i kako će se iduća konferencija za novinare Stožer održati u ponedjeljak u 14 sati te da će Stožer preko vikenda izdavati priopćenja s najnovijim podacima vezanim uz eventualno novi broj oboljelih.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak objasnio je kako o proglašavanju završetka epidemije po novom Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti HZJZ daje prijedlog ministru, a odluku donosi Vlada na prijedlog ministra zdravstva.

Sve dosad donesene odluke stožera pregledajte OVDJE.

Odluka o stavljanju izvan snage - ograničavanje linijskog brodskog prometa

M.M.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here