Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Dan koji je posvećen ženama diljem svijeta u znak zahvalnosti za sve čime oplemenjuju naše živote, dan koji nas uvijek iznova podsjeća na teška vremena u kojima su se velike i hrabre žene borile za ravnopravnost, za elementarna ljudska prava i civilizacijska dostignuća, u Hrvatskoj su žene pokazale svu svoju hrabrost, odlučnost i dostojanstvo za vrijeme trajanja srbočetničke agresije na Hrvatsku i u poraću.

Hrvatske su dragovoljke i braniteljice u obrambenom Domovinskom ratu dale svoj ogroman doprinos diljem Lijepe Naše u obrani od srbočetničkog agresora i jugokomunističke JNA. Nisu se libile biti prve onda kad je trebalo stati na branik svoje napadnute Hrvatske i s oružjem u ruci potpuno ravnopravno sa svojim suborcima sudjelovale su u velikom broju borbenih djelovanja  hrvatske vojske protiv srpskog okupatora.

Veliki broj supruga hrvatskih branitelja postale su udovicama iz Domovinskog rata i nikada nisu dočekale svoje muževe koji su pali u obrani obitelji i svoga doma, svoje Domovine, od brutalne srpske agresije. Velik broj hrvatskih branitelja nikada nije vidjelo svoju djecu, kad bi im supruge ostale trudne a oni su žurili na prve crte bojišnica diljem Hrvatske i tamo položili svoje živote.

Užasno veliki broj hrvatskih majki uzalud je čekalo svoje sinove koji su otišli na bojišta i nikad se nisu vratili jer su položili svoje živote za svoju Domovinu. Neke su majke tugovale za jednim, dvojicom, trojicom, pa i četvoricom svojih sinova hrvatskih branitelja.

Mnogim hrvatskim braniteljima palim za svoju Hrvatsku se niti dan danas ne zna za grobišta.

Svim braniteljicama, majkama poginulih, udovicama poginulih hrvatskih branitelja i svim Hrvaticama u zemlji i inozemstvu, Uredništvo Braniteljskog portala se s velikim poštovanjem zahvaljuje na njihovoj neizmjerno velikoj hrabrosti i žrtvi koje su dale i još uvijek daju za svoju Domovinu.

Svim našim gordim i ponositim braniteljicama, udovicama i majkama, želimo ponosit i sretan Dan žena.

Uredništvo Braniteljskog portala

 

 

 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

9 KOMENTARI

  1. Sve čestitke udovicama i majkama poginulih i nestalih branitelja,,,a udovicama i majkama umrlih branitelja nije 8 mart. Većina ih je umrla od posljedica rata a njih i njihovih obitelji se nikad niko nesjetiš,,,,žalosno

  2. Svaka im cast i ja se sjecam jedne mlade doktorice Anamarije 91 god drzali smo polozaj na Stonskom ratistu nas tridesetak iz Splitske dragovoljne bojne drzali smo polozaj u selu Oslje pod zap..Miroslavom Radic… Ta mlada zena ratnica ranjena je pomagala ranjenim suborcima u tim teskim trenutcima borbe za nasu Domovinu.Sretan dan svim hrabim ratnicama i jedno veliko HVALA?

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + 6 =