ČESTITAMO (FOTO, VIDEO) NEPONOVLJIVA Sandra Perković ušla u povijest: Peti puta zaredom europska prvakinja u bacanju diska!

Podijeli

Najbolja i neponovljiva Hrvatica svjetska bacačica diska Sandra Perković (28) u subotu je na Europskom atletskom prvenstvu u Berlinu osvojila zlatnu medalju s hitcem od 67,62 metara, te je tako postala prva u povijesti, računajući i mušku i žensku konkurenciju, sa pet uzastopnih naslova europske prvakinje u istoj pojedinačnoj disciplini…

U prve četiri serije Sandra Perković nikako nije uspijevala pogoditi idealni hitac. Prvi pokušaj završio je u zaštitnoj mreži, potom je bacila 59,09 metara, pa 59,97 m. U četvrtoj seriji ponovno je disk završio u mreži, a onda je u petom pokušaju bacila 67,62 metara i time je osigurala još jedno zlato.

Njemica Nadine Müller, koja je bila vodeća do pete serije, osvojila je srebro sa 63,00 metara, a njena sunarodnjakinja Shanice Craft (62,46 m) bila je brončana.

“Čini mi se da sam sve naslove osvojila na isti, stresan način, sa puno drame. Samo na EP 2014. u Zuerichu nije bilo drame. Mislim da će mi na sljedećem EP biti puno lakše, jer sam sada ušla u povijest. Za vrijeme finala mislila sam na svoju majku, koja se uvijek nervira kad me gleda na televiziji. No, ona me je iznenadila, i večeras je bila ovdje na stadionu u publici”, izjavila je Sandra Perković nakon što je peti puta postala europske prvakinja.

D.J.


Podijeli

Comments are closed.