NOVI PREOKRET U TABORU HRVATSKE REPREZENTACIJE Červar vratio Alilovića, Pešić otpao protiv Norveške…

Pešić je bio u sastavu i u susretu prvog kola drugog kruga protiv Bjelorusije u četvrtak, no sada je opet morao svoje mjesto prepustiti Aliloviću...

Mirko Alilović (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Lino Červar nije zadovoljan vratarima. Pa ćemo tako i u drugu promjenu otkad traje Euro. Tako je odlučeno nakon večernjeg treninga i dugog sastanka u petak.

Došlo je vrijeme i za četvrtu izmjenu. Izbornik Lino Červar je odlučio da će gol Hrvatske u subotnjoj utakmici protiv Norveške umjesto Ivana Pešića čuvati Mirko Alilović.

Alilović je bio u sastavu i na prve dvije utakmice prvog kruga protiv Srbije i Islanda u Splitu, da bi ga u dvoboju protiv Švedske zamijenio Pešić.

Pešić nije donio očekivani pomak, makar je startao protiv Bjelorusije, pa će na gol ponovo naš nominalno prvi vratar.

Tko će startati protiv Norveške?

Zasad je Mirko startao u dvije, Stevanović i Pešić u jednoj. Nadajmo se da ćemo konačno taj tandem ustaliti za finiš Eura. Bez vratara nema ništa, a u prosjeku se još nisu približili deset obrana. Premalo. Naravno, to ovisi i o obrani, no ipak kako je rekao sam Stevanović ‘nešto treba obraniti’. Nadajmo se da će tako i biti, da će se hrvatski golmani napokon razbraniti. To nam je najpotrebnije uz još uvijek lošu obranu.

Dakle, ispucali smo izmjene za i za drugi krug. U prvom Alilović – Pešić, Duvnjak – Buntić, u drugom Buntić – Marić, Pešić – Alilović. Ostaju nam još dvije za finiš, ako izborimo mjesto među prvih šest selekcija. Spomenimo, još nisu zaigrali Kontrec, Jaganjac i Šime Ivić.

Pešić je bio u sastavu i u susretu prvog kola drugog kruga protiv Bjelorusije u četvrtak, no sada je opet morao svoje mjesto prepustiti Aliloviću.

Pešić i Alilović se izmjenjuju u sastavu reprezentacije uz Ivana Stevanovića koji je branio u sva četiri dosadašnja dvoboja. Najmanje je sad važno tko će započeti na golu hrvatske rukometne reprezentacije, važno je da golman koji prvi stane na gol nešto i obrani i da se obrana postavi dosta čvršće jer do sad se i nisu pokazali pa nije zamjeriti gomanima koji su često bili u neugodnoj situaciji jedan na jedan. No, ostaje za vidjeti kakvu je strategiju Červar pripremio za neugodne Norvežane.

D.J.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •