ČERVAR DONIO VELIKE PROMJENE: POGLEDAJTE PETORKU KOJA NE IDE U MADRID I ČETVORKU KOJA SE PRIKLJUČUJE

Zanimljivo, hrvatska reprezenacija u Madrid putuje na dan utakmice, u subotu ujutro...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u petak je obavila novu rundu testiranja na koronavirus uoči puta u Madrid gdje će u subotu (18 sati) igrati susret EHF kupa protiv Španjolske, rezultati će biti poznati tijekom večeri, a ukoliko sve bude u redu na put neće Marin Šego, Lovro Mihić, Marin Šipić, Ivan Martinović i Halil Jaganjac

Izbornik Lino Červar odlučio je u momčad ubaciti četvoricu igrača koji su u utorak u Poreču ostali na tribinama tijekom prvog susreta protiv Španjolaca. To su Manuel Štrlek, Ilija Brozović, Šime Ivić i Josip Šarac. Svima njima izbornik želi ponuditi priliku i provjeriti u kakvom su trenutačnom stanju, jer ih je dio bio ozlijeđen, a dio bolestan.

Španjolci su najavili kako bi u dvorani u Madridu, koja može primiti 17.453 osoba, moglo biti 3000 gledatelja, no kako su u toj zemlji upravo najavili novo pooštravanje epidemioloških mjera moguće je kako ipak neće biti gledatelja.

Zanimljivo, hrvatska reprezenacija u Madrid putuje na dan utakmice, u subotu ujutro, a povratak u Zagreb predviđen je odmah nakon utakmice u kasnim noćnim satima sa subote na nedjelju.

U prvoj utakmici u utorak Hrvatska je svladala Španjolsku sa 31-28.

“Mislim da se uvijek može bolje. Problem je što nemamo kontinuitet. Na momente djelujemo jako moćno, a onda gubimo koncentraciju, to je posljedica složene situacije tako da mi moramo pokušati smanjiti broj pogrešaka. Znamo da će ih uvijek biti, posebno treba obratiti pažnju na naše najjače oruđe, a to je obrana koja bez obzira da li je duboka ili plitka, dakle 5-1 ili 6-0, mora biti iznimno pokretljiva. Moramo biti jaki prije svega kao kolektiv. Moramo dati šansu svima da igraju”, rekao je izbornik Červar.

Hrvatski reprezentativac Luka Cindrić, koji nastupa za španjolskog prvaka Barcelonu, u najavi je utakmice kazao:

“Mislim da smo odigrali odličnu utakmicu i da isto tako treba biti u uzvratu. Nadam se da će prije svega svi dobiti šansu da isprobamo neke izbornikove zamisli i opcije. Mislim da stvarno možemo biti zadovoljni i pripreme idu svojim tijekom. Sigurno da je ova utakmica odlična uvertira za Svjetsko prvenstvo i ono što nas očekuje”.

Dvoboj protiv Španjolske bit će posljendja priprema utakmica pred odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se igrati u Egiptu od 13. do 31. siječnja. U prvom krugu Hrvatska će igrati u skupini C protiv Japana (15. siječnja), Angole (17. siječnja) i Katara (19. siječnja).

D.J.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 − jedan =