Čelnik TZ-a Istarske županije iz javnog hidranta punio bazen

Punjenje bazena čelni čovjek turizma Istre ne smatra sukobom interesa...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Rad turističke zajednice Istarske županije pod nadzorom je Ministarstva turizma. Uskoro će se vidjeti je li čelnik turističke zajednice Denis Ivošević u sukobu interesa. Nedavno je zatečen kako iz javnog hidranta puni bazen kuće za odmor čiji je vlasnik. A zakon mu, kao direktoru – brani bavljenje uslužnim djelatnosti na području turističke zajednice koju vodi…

Većina građana o hidrantima ne zna ništa i ne razmišlja previše, javlja HRT.

A čelni čovjek istarskog turizma svoj je bazen u kući za iznajmljivanje kod Oprtlja pripremio za sezonu točeći vodu iz javnog hidranta.

– Da sam koristio našu špinu, na kraju bi dobio račun od Vodovoda. U ovome slučaju je korišten hidrant, temeljem kojeg je Vodovod dao odobrenje, poslat će mi račun , to može koristiti bilo koji građanin na upit i odobrenje i tu ne vidim ništa sporno. – Između špine i hidranta, zašto birate hidrant? – Zato što se može brže napuniti. Jedini je razlog brzina, govori Denis Ivošević, direktor TZ Istarske županije.

U buzetskome Vodovodu kažu da tu mogućnost nude građanima.

– Vrlo malo imamo takvih zahtjeva za punjenje bazena i vrlo ih malo odobravamo, znači ako tehničke mogućnosti nisu dobre, jednostavno se ne odobrava, rekao je Mladen Nežić, direktor Vodovoda Buzet.

Ne smije biti ugrožena opskrba vodom drugih potrošača, objašnjavaju u Vodovodu. I to ovdje nije bio slučaj.

– Data mu je suglasnost, ugrađen mu je priključak, on si je uzimao tu vodu za punjenje bazena tijekom jednog dana i zato mu je ispisan račun, naglašava Nežić.

Punjenje bazena čelni čovjek turizma Istre ne smatra sukobom interesa.

– Kuća za odmor kojoj sam ja vlasnik je predana, temeljem potpisanoga Ugovora, trećoj osobi, kao što to rade i svi drugi, rekao je.

Kućom se turistički bavi ta treća osoba, čiji identitet ne želi otkriti. A on kuću obilazi kada treba, jer joj je vlasnik, kaže, i prati u kakvom je stanju.

A kakvo je stanje u turističkim zajednicama pitali smo i Ministarstvo turizma. Što imaju i čime se sve bave njihovi čelnici?

– Direktori nisu dužnosnici i upravo zbog toga ne moraju ni ispunjavati podatke o svojoj imovini, tako da mi te podatke nemamo, to su osobni podaci, naglasio je Ivošević.

Ima li u istarskome slučaju sukoba interesa, tek će se izvidjeti, kažu. Sankcijama se, bude li ih, ne bave. Za to, smatraju, postoje druga tijela, javlja HRT..

D.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

sedamnaest + pet =