Čeka se odluka o istražnom zatvoru za osumnjičene u akcije Tebra: Većina uhićenih stigla na sud, čeka se dolazak ostalih…

ROČIŠTE ODGOĐENO ZA 19:15...

Podijeli

U opsežnoj zajedničkoj policijskoj akciji hrvatske i bosanskohercegovačke policije ‘Tebra’ dosad je uhićeno 20 osumnjičenika, među kojima su policiji otprije poznate osobe osumnjičene za krijumčarenje droge dok se pojedine uhićenike neslužbeno povezuje i s napadima na Dinamove čelnike…VIDEO-OVDJE

Ispitivanja osumnjičenih u USKOK-u nastavila su se jutros, a uhićeni bi se pred sucem istrage trebali naći danas u 18 sati, doznaje DNEVNIK. hr. Tada bi sudac istrage trebao odlučiti o istražnom zatvoru koji je zatražen za sve osim za uhićenog odvjetnika Andreja Ilića koji je ispitan na Općinskom državnom odvjetništvu i pušten na slobodu.  

Oko 17:40 na Županijski sud u Zagrebu stigla su osmorica osumnjičenih, a nakon njih su pristigla i dva kombija s više osumnjičenih. Odvjetnici nisu željeli davati izjave. Čeka se dolazak ostalih osumnjičenika uhićenih u akciji ‘Tebra’,prenosi dnevnik.hr  .

Kako doznaje DNEVNIK.hr, ročište zakazano za 18 sati ipak je odgođeno do 19:15.

Odjvetnik Hrvoje Korša koji zastupa Tomislava Sučića i odvjetnika Adnreja Ilića kazao je kako se Sučića tereti za kaznena djela vezana uz zločinačko udruživanje i drogu počinjena unatrag tri godine te se u USKOK-u brani šutnjom. Sučić je, baš kao i Tomislav Sabljo uhićen na Rabu.

Korša ujedno zastupa i uhićenog odvjetnika Andreja Ilića za kojeg tvrdi kako njegovo uhićenje nema veze s akcijom Tebra.

“Njegovo uhićenje je cirkus. Mog klijenta tereti se za sprječevanje dokazivanja”, kazao je Korša.

Odvjetnik Andrej Ilić ispitan je u Općinskom državnom odvjetništvu nakon čega je pušten na slobodu.

Odvjetnik Neven Antić koji zastupa Josipa Nikića kazao je kako se njegov klijent također branio šutnojm te da nije iznosio obranu.

Rekao je i kako se Nikića dovodi u vezu s paležom automobila no da nije riječ o automobilu Dinamova direktora sigurnosti Krešimira Antolića. Dodao je i kako Nikić nije bježao od policije prilikom uhićenja.

I Toni Bilić, kojeg zastupa Anđelko Jureško novinarima je otkrio da se Bilić branio šutnjom te poručio da nije kriv za kaznena djela vezana uz transport droge.

Kako javlja reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović, među uhićenima je i jedna hrvatska granična policajka čiji je odvjetnik poručio kako se u USKOK-u branila šutnjom.

Akcija i u BiH

Akcija se uz Hrvatsku, provodila i u BiH gdje je također uhićeno više osoba koje se sumnjiči za kaznena djela vezana uz krijumčarenje droge.

Kako doznajemo iz SIPA-e, dvije osobe su lišene slobode. Na četiri lokacije u Ljubuškom obavljeni su pretresi tijekom kojih je oduzeto oružje, mobiteli i kartice. Svi oduzeti predmeti povezuju se s kaznenim djelima vezanim uz transport droge. Dvojica uhićenih trenutno su na kriminalističkoj obradi u SIPA-i, a tijekom dana bi trebali biti dovedeni u tužiteljstvo.

Podsjetimo, tijekom akcije uhićeno je ukupno 20 osumnjičenika – u Zagrebu 10, u Splitu šest, na Rabu dva i isto toliko na Korčuli. Policija i Uskok terete ih za udruživanje u zločinačko udruženje u sklopu kojeg su počinili niz kaznenih djela. Neslužbeno se doznaje da ih sumnjiče za krijumčarenje 16 tona marihuane, palež najmanje četiri vozila te planiranje napada na neke osobe.

Još uvijek nije poznato tko se konkretno sumnjiči za paleže automobila Krešimira Antolića, bivšeg policajca i aktualnog Dinamovog direktora sigurnosti te planiranje napada na bivšeg predsjednika uprave tog kluba Igora Kodžomana, prenosi dnevnik.hr 

D.K.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

četiri × pet =