Podijeli

Ivan Čehok danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu od dvije godine zatvora. Davor Patafta je osuđen na godinu i osam mjeseci zatvora. Narcisa Huljev osuđena je na djelomičnu uvjetnu kaznu pa će devet mjeseci provesti u zatvoru, a preostalih devet joj se mijenja uvjetom uz rok kušnje od pet godina. Pataftine tvrtke osuđene su na novčanu kaznu od ukupno oko pola milijuna kuna. Čehok i ostali bili su optuženi da su Grad Varaždin oštetili za oko 15 milijuna kuna.

Čehok, Patafta i Kezelj nepravomoćno su oslobođeni za prvu točku optužnice. Čehok se teretio da je mimo javnog natječaja jednoj od Pataftinih tvrtki dao posao zbrinjavanja otpada iako njegova tvrtka nije bila osposobljena za taj posao, donosi večernji.hr.

Za drugu točku optužnice koja se odnosi na zamjenu zemljišta Čehok, Patafta i Narcisa Huljev su nepravomoćno proglašeni krivima. Prema optužnici Grad Varaždin je oštećen za oko 4 milijuna kuna.
Zagreb: Objava nepravomoćne presude varaždinskom gradonačelniku Ivanu Čehoku
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Njih su troje proglašeni krivim i za treću točku optužnice koja se odnosila na gradnju POS-ovih stanova u Varaždinu. Hrvoje Vojvoda oslobođen je optužbi po trećoj točki optužnice, dok su Patafta i Narcisa Huljev proglašeni krivim po četvrtoj točki optužnice koja se odnosi na plaćanje zakupnine varaždinskom aerodromu. Za tu istu točku Patafta i Čehok su oslobođeni optužbi kojima se Čehok teretio da je pogodovao jednoj od Pataftinih tvrtki da zakupi nekretnine na varaždinskom aerodromu na rok od 99 godina, donosi večernji.hr.

I.V.


Podijeli

7 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 1 =